Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Irak uyruklu Ahmed Subhi A.A., tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Sanığın avukatı ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.
Sanık A., tercüman vasıtasıyla verdiği ifadesinde, iddianameye konu fotoğrafta görülen, elinde uzun namlulu silah, başında takke ve sakallı kişinin kendisi olmadığını öne sürerek, "Bu örgütle hiçbir alakam yoktur. Bu üretilmiş bir resimdir. Resimdeki kişi ben değilim. İlk defa görüyorum. Resimdeki diğer kişileri tanımıyorum. Ailemde hasta var, ilgilenmem gerekiyor. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." dedi.
Söz alan sanığın avukatı, önceki beyanları tekrar ettiklerini belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi. Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti. Sanık A’nın adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi