İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde yayınladığı ses kaydı ile Diyanet'i ve Sakarya Müftüsü Hasan Başiş'i hedef alarak yaptığı açıklamalar gündem olmuştu. 

Türkiye'de de ses getiren bu ses kaydının ardından Sakarya Müftüsü Hasan Başiş medyabar'a yaptığı açıklamalar ile Cübbeli Ahmet'in kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini dile getirerek tepki gösterdi. 

Aradan geçen bir kaç günün ardından 'Haftanın Sohbeti' videosunu paylaşan Cübbeli, Twitter hesabından da yine Sakarya Müftüsü'ne çattı. Cübbeli, Diyanetin camileri Vahabilerin eline verdiklerini belirterek Sakarya Müftüsü'nün de bu işi körüklediğini söyledi.

Ahmet Mahmut Ünlü, Adapazarı Tozlu Cami'ne vaaz vermeye gelen Kuveytli İmam Osman Halid gibilerin derhal Türkiye'ye girişinin yasaklanmasını istedi.

'ŞU AN TAKİYE YAPIYORLAR'

Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, Adapazarı Tozlu Cami'nde vaaz veren Kuveytli imam Osmân el-Hamîs'in vehhabilik propagandası yaptığı iddialarına karşılık medyabar'a yaptığı açıklamada; '' Kendisi Vehhabilik ile ilgili en ufak bir şey söylemedi. Ben orda takip ettim. Ya 35 yıllık  devlet adamıyım. Böyle bir şeye müsaade eder miyiz? Kendisi orada yabancılara Türkiye sevgisinden, Allah sevgisinden ve peygamber sevgisinden bahsetti. Başka herhangi bir konuşma geçmedi. '' ifadelerini kullanmıştı.

Bu konuya da değinen Cübbeli Ahmet, ''Şu an bunlar takiye yapıyor, hükümeti methediyor, Tayyip Erdoğan’ı methediyor, Türk bayrağı paylaşıyor. Bu dalaverelere inanmayın. Biz bu adamlarla Arapça konuşmalarını dinleyebiliyoruz. Ben bunları dinledim. Bunlar bize ‘müşrik’ diyor. Osmanlı ecdadımıza ‘müşrik’ diyor. ‘Bütün türbeleri yıkacağız’ diyor. 5-10 sene önceki sohbetlerimde de ‘İç savaş tehlikesini görüyorum’ dedim. Kitabını yazdım. Bu konularda en hassas olan benim" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi