Adapazarı’nın eski esnaflarından Ziya Borenli ve oğlu Mustafa Borenli Hasırcılar Caddesi’nde işlettikleri Bereket Lokantası ile 1960 yılından bu yana lezzet kapısı olmaya devam ediyor

Yıllardır Sakaryalılar’ın damak tadı için hizmet veren baba-oğul Borenli, meşhur paça çorbası ile ün kazandılar.Zengin yemek çeşitlerinin yanı sıra, kuru fasulyesi ve paça çorbası ile adından söz ettiren lezzet ustaları Ziya ve Mustafa Borenli, bu tadı bilen müdavimlerini ağırlamaktan çok memnun olduklarını belirtiyor. Özellikle, bir şifa kaynağı olan paça çorbasının her zaman arandığını söyleyen Mustafa Borenli, “Hakkını vererek hazırladığımız paça çorbasını her gün baş menümüzde sunuyoruz” diyor.

2 TABAKTAN AZ ÇORBAYA
Mide küçültme ameliyatı geçirdikten sonra Bereket Lokantası’na uğrayan spor yazarı Yalçın Kadıoğlu, 1980’li yıllardan beri damak tadını unutamadığı paça çorbası içmek için arkadaşı Mustafa Borenli’yi ziyaret etti. Kadıoğlu’na her zamanki leziz paça çorbasından ikram eden Borenli, tabağı bitiremediğini görünce, “Hey gidi günler,2 tabak çorbadan az çorbaya dönmüşşün” derken, Kadıoğlu, “Kilo vermek için rejimdeyim ama bu lezzeti tatmadan da olmuyor ki” diye espri yaptı.

SAĞLIK İÇİN PAÇA ÇORBASI
Paça çorbasının faydalarını anlatmakla bitiremeyen usta aşçı Borenli, “Sağlıklı bir yaşam için paça çorbasından kesinlikle uzak kalmamalısınız” dedi.

PAÇA ÇORBASI MUCİZESİ
Kelle paça özellikle küçükbaş hayvanların baş ve ayak kısımlarının bir takım işlemlerden geçmesiyle elde edilen çorbadır; diğer bir ifadeyle paça çorbası olarak adlandırılır. İçerisinde bulunan protein, kolesterol ve kollajen maddeleri kelle paça çorbasını zengin bir besin haline getiriyor. Özellikle kollajen maddesi kanser hastaları için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden bir tanesidir.

Editör: Haber Merkezi