Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,  TBMM'nin kuruluşunun 98. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile açıklamada bulundu. Başkan Akgün Altuğ, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, 23 Nisan 1920 milli egemenliğin simgesi olarak tarihsel ve toplumsal olarak çok derin bir anlam içermektedir. Milli iradenin dışında hiçbir gücün de tanınmayacağını tüm dünyaya duyurarak, ulusal egemenliğimizin simgesi haline gelmiştir. Bu anlamlı gün bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin kendi azim ve kararlılığına inanarak başlattığı var olma mücadelesin en önemli adımıdır.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER
Milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü, bayram olarak kabul edilerek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Milletimizin değerli varlığı olan çocuklarımızın, en uygun ortamlarda yetişmeleri ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, donanımlarını sağlarken milli ve manevi değerlere sahip bireyler olmaları için gayret etmek temel amaçlarımızdır. Çünkü günümüzde yetişmiş insan gücü milletimizin geleceğe sağlam adımlarla ulaşması için en çok ihtiyaç duyulan nitelikler arasındadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet nesiller boyu sürecektir. Çocuklarımız bu emanetin en büyük koruyucusudur ve sağlam adımlarla geleceği kuracaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi