SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
Agora Alışveriş Merkezi, hafta sonu minik ziyaretçilerini kitaplarla buluşturdu. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Çocuklar çok sevdikleri yüzlerce masal kahramanı içerisinde gezinirken o kahramanlara hayat veren yazarlar ile de bir araya geldi.  28-29 Eylül tarihlerinde -1. kat etkinlik alanında gerçekleşen etkinliğin ilk gün yazarları; edebiyat alanında aldığı ödüllerle ve yazdığı öyküler ile Elif Yonat Toğay ve ilk kitabı Kaçış Oyunu kitabı ile adından söz ettiren Alper Akal oldu. Minikler için kitaplarını imzalayan yazarlar aynı zamanda kitaplar hakkındaki sorulan soruları da cevapladı. 13.00-18.00 saatleri arasında alanda kalan yazarlar ebeveynlere de çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılması yönünde tavsiyelerde bulundu.

----

FUARI GEZDİLER 
Tudem, Mutlu Yayıncılık, Palme Yayıncılık, Damla Yayınevi, Berkay Yayınevi, Martı Yayınevi, Doğan Akademi,  Okulistik,  Bulut Yayınevi, Altın Kitaplar Yayınevi, Gün Işığı Yayınları, Doğan Egmont ve daha birçok kültür ve kaynak kitap yayınlarının yer aldığı fuarda, çocuklar stantlar arasında gezerek merakla renkli yayın ve kitapları inceledi. 29 Eylül Pazar günü ise büyük küçük herkesin ilgi ile takip ettiği yazarlar Ümit Kireççi, Necmi Yalçın, Erden Seçmen ve Bahar Sarıkaya etkinlik boyunca çocuklar ile beraber oldu. Gün boyunca miniklere öykülerinden bahsederek onlar için kitaplarını imzalayan yazarlar, minikleri kitaplar hakkında bilgilendirerek kitap okumanın faydalarını da anlattı. Cıvıl cıvıl görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte çocuklar bir kez daha kitapların renkli dünyasına ortak oldu.

----

EN YAKIN ARKADAŞ
Yetkililer tarafından etkinlikle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her yönüyle insan hayatı üzerinde binlerce olumlu yanı olan kitaplar çocukların da en yakın arkadaşıdır. Çocukların duygusal, ruhsal, bilişsel ve sosyal gelişimleri için dünyaya açılan pencere olan kitaplar; çocukların hayal gücünü, yaratıcılığını ve sorun çözme yetilerini de geliştirir.  Çocukların sevgi, ölüm, doğum, sağlık, hastalık, felaketler, iyilik, kötülük, fedakârlık vb. yaşamın gerçeklerine hazırlar, kendilerini ve başkalarını anlamaya ve yaratıcı güçlerini ortaya çıkarmaya yardımcı olur.” Çocuk Kitapları Fuarı ile çocukları kitapların renkli ve sıcak dünyası ile buluşturan Agora Alıveriş Merkezi, ailelerden tam not aldı. Fuarın geleneksel hale getirilmesini isteyen aileler böyle eğitici bir etkinliği Sakaryalılara sunduğu için Agora ailesine teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi