Toplumda giderek artan çocuğa şiddet ve cinsel istismar olaylarına tepkiler de artıyor. İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle bir şüpheli gözaltına alınırken, çirkin olaya Sakarya’dan da tepkiler yükseldi

ALPERENLER’DEN PROTESTO
Sakarya Alperen Ocakları Eğitim Kültür Kültür ve Dayanışma Vakfı, ülke gündeminde olan çocuğun cinsel istismarı olaylarına tepki gösterdi. Adapazarı Orhan Camii’nde dün Cuma namazı sonrasında toplanan Alperen Ocakları’ndan bir gurup, protesto gösterisi ile tepkilerini ortaya koydu. ‘Huzur ve adalet için idam’ yazılı pankart açan gurup, “adalet için idam istiyoruz”, sessiz kalma” kalma yazılı dövizler eşliğinde sloganlar atarak yürüyüş yaptılar.

EN SON OLAY NASIL OLMUŞTU?
İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki M.E.'ye cinsel istismarda bulunduğu belirlenen Pakistanlı M.V. emniyette suçunu itiraf etmesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi; “Küçükçekmece’de cinsel istismar suçunun faili olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu kişi, bugün çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklanmıştır. Bilindiği gibi, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir çocuğun istismara maruz kaldığı ihbarının yapılmasının hemen akabinde Cumhuriyet başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmanın sağlıklı yürümesi ve mağdur çocuğun yeniden örselenmemesi için pedagog, Cumhuriyet savcısı ve müdafii eşliğinde mağdur çocuğun beyanı alınmış, failin eşgal bilgileri tespit edilmiştir.

GÜVENLİK KAMERALARINDAN BELİRLENDİ
Küçükçekmece'ye bağlı Kanarya Mahallesi'nde, 22 Nisan günü saat 14.00 sıralarında, evinin önünde oynayan 5 yaşındaki M.E. cinsel istismara uğramıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarından yola çıkarak şüphelinin Küçükçekmece'deki kaldığı evi belirleyerek operasyon düzenlemiş ve cinsel istismarı gerçekleştirdiği tespit edilen Pakistan uyruklu M.V. ile birlikte aynı evde kalan 6 Pakistanlı gözaltına alınmıştı

Editör: Haber Merkezi