Ziyaretçileri için yeni bir kültür ve deneyim tecrübesi hedefleyen COA ESTATES, New York merkezli bir ekip ile altı aylık bir marka & konsept çalışma süreçlerinin olduğu belirtildi. Daha önce örneği görülmemiş bir yaşam kültürü ve konsept geliştirdiklerini belirten ekip, ziyaretçilerine sadece konaklamanın yanı sıra doğa ile iç içe birçok farklı deneyim sunmayı planlıyor.

Yenilikçi ve vizyoner projeler geliştirmek amacı ile yola çıktıklarını belirten City of Angels Development & Real Estate LLC. firmasının kurucu ortağı ve COA HILLS projesinin kreatif direktör ve mimari tasarım geliştirme lideri Melih Altınışık, mimari projeler için çalışmaları arasında fütüristik 369 metre yüksekliğindeki İstanbul'un yeni simgesi İstanbul TV ve Radyo Kulesi ve Güney Kore'de dünyanın ilk öncüsü Seul Robot ve Yapay Zeka Müzesi gibi ödüllü projeler yer alan uluslararası bilinirliğe sahip MAA - MELIKE ALTINISIK ARCHITECTS ile çalışmayı tercih etti.
 

12 dönüm arazi üzerine planlanmış ekolojik niteliklere sahip 22 adet ahşap tekil evden oluşacak olan ve sadece yerli değil yabancı misafirlerin de seçim tercihi olması planlanan COA HILLS, uluslararası markalaşma yolunda COA ESTATES’in en önemli girişimi olacak.

Amerika ve Türkiye arası çalışmalarını yürüten Altınışık, COA HILLS projesinin kapılarının 2023 yılında misafirlerine açılacağını belirtti.

__________________________________________________________________________

MELİH ALTINIŞIK KİMDİR?

State University of New York ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliğinde lisans eğitimini aldıktan sonra London School of Business and Finance bölümü Proje Yönetimi alanında MBA yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

İstanbul ve Londra'da farklı tasarım ölçekleri ve yüksek binalarda edindiği tecrübe ile 2012 yılında MAA - Melike Altınışık Architects bünyesine mimari tasarım geliştirme lideri rolü altında katılım sağlamıştır.

MAA bünyesindeki rolüne aktif olarak devam eden Altınışık, 12 yıllık tecrübesi ile tasarım ve proje geliştirme süreçlerinde karmaşık sorunlara özgün ve benzersiz çözümler getirmeye devam etmektedir.

MAA'da ki rolüne paralel olarak, tasarımın farklı ölçeklerinde disiplinlerarası yaklaşımı inceleyen MIMMEL’in kurucu ortağı olan Altınışık, 2014 yılından beri MIMMEL bünyesinde kreatif direktör olarak görevine devam etmekte ve İstanbul & Seul ofisleri ile MAA ve MIMMEL için tüm tasarım geliştirme süreçleri yönetimini üstlenmektedir.

 MAA ve MIMMEL’deki rolüne ek olarak COA HILLS & ADAPARK projelerini geliştirmeye devam eden Altınışık,  bu projelerde de aktif olarak  kreatif direktör ve mimari tasarım geliştirme rollerine devam etmektedir.

Altınışık, tasarım dünyasına yönelik tutkusunun yanı sıra, estetik bir bakış açısına sahip tasarım anlayışının, projelerdeki rolü ve çalışma ortamı arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu belirtiyor.

PROJELERİ?

MAA bünyesi altında Melih Altınışık’ın yer aldığı projeler arasında fütüristtik 369 metre yüksekliğindeki İstanbul'un yeni simgesi  İstanbul TV ve Radyo  Kulesi ve Güney Kore'de dünyanın ilk öncüsü Seul Robot & Yapay Zeka Müzesi gibi ödüllü projelerin yanı sıra Kızılırmak Köprüsü, KFAS Genel Müdürlük ve Kongre Merkezi Binası, 30. Meridyen ve Urban Carpet gibi çeşitli ölçeklerde simge yapılar ve ödüle layık görülmüş uluslararası yarışma projeleri de bulunmaktadır.

MIMMEL bünyesinde ise kreatif yönetici olarak yer aldığı ürün tasarımları arasında Spira masa, Mellifluous & Pebbles beton mum, defter, fular ve bardak altlığı gibi birçok farklı ölçekte inovatif dijital teknolojiler kullanılarak hayata geçirilmiş önemli ürün tasarımları yer almaktadır.

MAA ve MIMMEL’e ek olarak, COA HILLS projesinin kreatif yöneticisi ve mimari tasarım geliştirme lideri olan Melih Altinisik,  ziyaretçilerine daha önce örneği görülmemiş bir yaşam kültürü konsepti ile konaklamanın yanı sıra doğa ile iç içe birçok farklı deneyim sunmayı planlayan, 12 dönüm arazi üzerine planlanmış ekolojik niteliklere sahip 22 adet ahşap tekil evden oluşan bir proje geliştirmektedir.

Editör: Haber Merkezi