2016 yılında yavru bir kuş gibi mezun olduğum Konya Selçuk Üniversitesi’nden aylar sonra yolum buraya, Sakarya’nın en köklü gazetelerinden ve markalarından Yeni Sakarya’ya düştü. Başta genel müdürümüz çok değerli ağabeyim Zeki Aydıntepe olmak üzere gazetemizdeki eski ve yeni isimler şu an bulunduğum duruma gelmeme, mesleğimi doğru, ahlaklı ve prensipli bir şekilde icra etmeme olanak sağladı. Şu an olduğum kişi olmamda ön ayak oldu.

Bir aile ortamında sürekli bir şeyler öğrendiğim bu gazetede kaldığım her an. Yeni Sakarya’nın bu şehir için ne kadar önemli bir değer olduğunu anladım. 68 yıldır yayın hayatına devam eden, ilkeli, tarafsız ve doğruluk düsturundan vazgeçmeyen bir kurumda çalışmak, mesleğimi her gün ayrı bir şevk ve aşkla yapmama da olanak sağladı.

17 Haziran 1954 tarihinde Hasan Uyar tarafından Demokrat Sakarya adıyla kurulan, daha sonra ise Yeni Sakarya Gazetesi adını alan bu köklü camia, Sakarya’da yıllarca okuyucularına aynı düstur ve tarafsızlık ilkesi ile ulaştı.

Genç bir gazeteci için belki de mesleğe iyi başlama, kendini geliştirme ve meslek ilkelerini öğrenme adına en iyi kurumda bunu tecrübe ettim. Yaklaşık 4 buçuk yıldır çatısı altında büyük bir gurur ve onurla durduğum bu kurum, sadece bana değil, kanatlanıp uçmak isteyen birçok genç gazeteciye yıllarca ev sahipliği yaptı ve bir aile oldu.

Göreve başladığım günden bugüne birçok meslek büyüğüm ile birlikte çalışma fırsatı bulduğum Yeni Sakarya’da meslek arkadaşlığından ziyade daha çok bir aile gibi olduk. Belki de bu gazetenin 68 yıllık büyük ve geniş temelinin sağlam olmasının sebebi de buydu. Aile olmak…

Herkesin birbirini sevdiği, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmak, yaptığımız işlere de yansıdı. Bu köklü çınarın kapısından girdiğim ilk günkü heyecanı şu an da içimde ve ruhumda hissetmeye devam ediyorum. Bu heyecan ile haberlerimi yapmaya ve okuyuculara tarafsız ve doğru bir şekilde ulaştırmaya devam da edeceğim.

Benden önce bu gazetede çalışan meslek büyüklerimizin üzerimize yüklediği sorumluluğun da farkındayım. Elleriyle kazıya kazıya gazeteye kazandırdıkları prestij için bu sorumluluğun altına bilerek ve isteyerek girdim. Sakarya’nın ulu çınarının uzun yıllar boyunca ayakta kalması için ben de elimden geleni yaparak, hem Sakarya’ya hem de bu gazeteye hizmet etmeye devam edeceğim.

Bu gazeteye emekleri geçen başta kurucumuz Hasan Uyar’a olmak üzere herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Gazetemizin kurucusu rahmetli Hasan Uyar’ı her ne kadar tanıyamasam da hem büyüklerimiz hem de çalışanlar onunla aynı düsturu takınmamız konusunda çok yardımcı oldu. Yeni Sakarya’nın yıllarca nasıl bir bebek gibi doğup, Sakarya’yla birlikte büyüyüp nasıl ulu bir çınar olduğunu dinledim saatlerce.

Ben de bir yavru kuş olarak geldiğim bu köklü camiada her geçen gün biraz daha kanat çırpmayı öğrendim. Genç, toy bir gazeteciyim hala. Kanat çırpmayı öğrenmeye devam ediyorum, edeceğim de.

Bu kurumda hiçbir zaman öğrenmeyi bırakmayacağım. Yeni Sakarya Gazetesi ailesinin 68. Yılını kutluyor, ulu çınarın gölgesi altında nice yıllar kalmak istiyorum. Yeni yaşın kutlu olsun Yeni Sakarya!