Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk, Bir dönem Türkiye'nin en büyük iş insanlarından olan, eski medya patronu Cem Uzan ile röportaj gerçekleştirdi.

Bugünkü yazısında da o röportajı aktaran Saygı Öztürk, Cem Uzan’ın medyaya dönmek üzere hazırlık içinde olduğunu aktardı. Genç Parti’yi kurarak 2002 yılında siyasete atılan Uzan, 002 genel seçimlerinde yüzde 7.25, 2007 seçimlerinde ise yüzde 3.03 oy aldı. Ardından siyasi baskılarla karşılaşan Uzan'ın mal varlıklarına el konuldu, FETÖ'cü oldukları ortaya çıkan müfettiş, savcı ve hakimlerin kararlarıyla zor günler geçirdi. Hakkında değişik davalardan 42 yıl hapis cezası verilen Uzan, Türkiye'yi terk ederek Fransa'ya yerleşti. Halen Paris'te yaşayan Uzan, Saygı Öztürk’e şunları anlattı:

BU YIL İÇİNDE MEDYAYA DÖNÜYOR
Basında yeniden yer alıp almayacağı sorusuna Uzan şu karşılığı verdi: “Bu yıl içinde medyaya geri dönüyorum. Bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyorum. Hem siyasette, hem de özgür medyada olacağım.

“Televizyonda programa çıktığımda canlı yayında beni 24 saatte 100 bin kişi izliyor. Haftada 500-600 bin kişiye ulaşıyorum. Ben hiç bir şeyin etkisinde kalmadan Türkiye Cumhuriyeti devletinin mevcudiyeti için doğruları söylemeye devam edeceğim. Millet de bana teveccüh gösterip oyunu verdiği takdirde hiçbir engel duramaz benim önümde. Onun için doğruyu söylüyorum.”

Editör: Haber Merkezi