Fransa'da yaşamını sürdüren  Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, Türkiye siyaseti ile ilgili çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cengiz Holding ve Akşener ile ilgili bir sarmal olduğunu bu yüzden de bugüne kadar İstanbul'da yapılan yolsuzlukların hesabının sorulamadığını söyledi. 

Uzan'ın yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde,

İktidarlar zaman zaman hep hesap soracağız dediler ama hiç kimse hesap sormadı. Ben size bunun bir tane örneğini vereyim. Bu istanbul Büyükşehir Belediyesi için geçerli.

3.5 senedir CHP İstanbul'da iktidarda! Bilal Erdoğan'ın vakıflarının kiraladığı 2 apartman dairesi bir tane binanın dışında kamuoyuna yansıyan herhangi bir yolsuzluk olayı olmadı.

Şimdi bu iki nedenden olabilir. Ya yolsuzluk yoktu iftira attınız ya da vardı üstünü örtüyorsunuz.

Yakından takip edenler hatırlarlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan beri başlayan bir personel taşıma ihalesi var. Başından beri Albayraklar yapıyor bu işi! Yine aynı şekilde 3.5 senedir de onlar yapıyor. Onlar doğru ya da yanlış yapıyorlar demiyorum. Sadece işin nasıl yürüdüğünü anlatmak istiyorum.

Polis okulu inşaatı var Etiler'de! Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği bir inşaattan bahsediyoruz. Peki bunu yapanlar kim? Atatürk Havalimanı'nın yıkımını yapan şirket ve Cengiz İnşaat.

Cengiz İnşaat ve İmamoğlu arasında maddi ilişkisi var. İmamoğlu'nun Meral Akşener'in eşi ve oğlu ile ticari ilişkileri var. Bunun üzerinden Meral Akşener devreye giriyor. Şimdi böyle bir sarmal var. Böyle bir sarmalın içinde kimse kimseden hesap sormuyor.

Siyasetin böyle çetrefilli kimin eli kimin cebinde belli olmadığı bir ortamda hesap sorması bugüne kadar Türkiye'de gerçekleşmedi.

Kılıçdaroğlu'nun bir söylemi vardı. Biz helalleşeceğiz diye! 128 Milyar doları yok edildi bu ülkenin. Neyi helalleşiyorsunuz? Bu millet size bu parayı helal etme hakkı mı verdi?

Kılıçdaroğlu, bana çeteler ulaşmaya çalışıyorlar dedi. O zaman bunu Kılıçdaroğlu'nun bunu kamuoyuna açıklamakla yükümlü değil misiniz? Size kim ulaşmaya çalıştı? Kimin vasıtası ile ulaşmaya çalıştı?

Geçmişte beraber çalıştığım Sabahattin Önkibar çıktı bas bas bağırdı! Meral Akşener'e bavul bavul para gitti. Kılıçdaroğlu bastırdığı için geri gönderdi diye!

Ben buradan bir defa soruyorum. Bu para size Cengiz Holding'ten İmamoğlu zincirinden mi geldi? Burada kimin eli kimin cebinden belli değil, böyle bir ilişkiler zincirinden mi geldi? Ben bunu bilmek istiyorum. Türkiye bunu bilmeyi hak ediyor. Bunu açıklamaya kavuşturmadan temiz ellerden bahsedemezsiniz?

Editör: Haber Merkezi