Basın İlan Kurumu ve Sakarya Şubesi’nin faaliyetleri ile Sakarya yerel basınının durumu hakkında Şube Müdürü Engin Kaşdaş’tan bilgi alan Çelik, Basın İlan Kurumu’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve özellikle yerel basının ayakta durabilmesi noktasında kurumun hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Sakarya basınının güçlenmesi konusunda gösterilen hassasiyetten ötürü Şube Müdürü Engin Kaşdaş’a teşekkür eden Çelik, güçlü basının bir kentin gelişmişlik seviyesi ile doğru orantılı olduğunu, bu nedenle de yerel basının Sakarya’nın olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Çelik’e teşekkür eden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş da, kurum faaliyetleri ve BİK Sakarya Şubesi çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Sakarya basınının daha iyi yerlere gelebilmesi, güçlenmesi, gazetecilik faaliyetlerinde kalitenin arttırılması, nitelikli ve yeni nesil gazetecilerin istihdamı ve basının teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmesi noktasında Basın İlan Kurumu’nun pek çok projeyi hayata geçirdiğini belirten Kaşdaş, özelikle son yıllarda basın sektöründe yaşanan sıkıntıların giderilebilmesi noktasında yerel yönetimler başta olmak üzere paydaşlara büyük görevler düştüğünü söyledi.
Şube çalışanları ile de bir süre sohbet eden Çelik, ev sahipliği ve gösterilen yakın ilgiden ötürü Kaşdaş ve ekibine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi