Çamlıca’yı doğalgaza kavuşturacak olan 36 kilometrelik hat çalışması düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan AGDAŞ Genel Müdürü Demir, Başkan Turgut Babaoğlu’nun desteğinin önemine dikkat çekerken Başkan Babaoğlu ve Kaymakam Acır yatırımın hayırlı olmasını diledi.

DOĞALGAZ HATTI

Hendek Çamlıca Mahallesi’nin uzun yıllardır beklediği doğalgaz yatırımı için ilk kepçe vuruldu. Çamlıca’nın Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) tarafından yatırım programına alınmasının ardından törenle çalışmalar başladı. Doğalgazı ilçeye taşıyarak evlere ulaştıracak olan hattın çalışmaları Hendek Belediyesi ve AGDAŞ işbirliğinde başladı. Düzenlenen törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

DEMİR: BAŞLIYORUZ

Açılışta töreninde konuşan AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, “Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu bize verdiği destek olmasaydı artan maliyetler nedeniyle biz bu yatırımı gerçekleştiremezdik. Bugün ilk kazmayı vuruyoruz. Allah’ın izni ile başladık, bitirmemek artık mümkün değil. 4 ay içerisinde Allah nasip ederse evlere doğalgazı ulaştıracağız. Çalışma süresince tüm tedbirleri alacağız. Her yer kazılacak mahalle sakinlerinden şimdiden özür diliyor, sabırlarına sığınıyorum. Mahallemize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

BABAOĞLU: ÖNEMLİ YATIRIM

Daha sonra konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, doğalgaz projesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “ Bugün burada başlayan yatırım, hizmet ve çalışma ilçemiz için çok önemli. Ben öncelikle ekonomik şartlarımızın sınırlı olmasına rağmen bu talebimizi geri çevirmeyerek burayı yatırım planlamasının içerisine bizi dahil eden AGDAŞ Genel Müdürümüz Kenan Demir’e şahsım ve İlçem adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mürteza Gür tarafından dua ettirip, kurban kesimi gerçekleştirildi. Törenin ardından Çamlıca Doğalgaz boru hattının geçeceği güzergahlarda altyapı çalışması başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi