Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatının düzenlediği haftalık olağan toplantıya katıldı. Teşkilat binasında gerçekleştirilen buluşmada Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu ve çok sayıda parti mensubu da hazır bulundu. Toplantının ana gündem maddesini anayasa değişikliğini öngören referandum ve kampanya süreci oluşturdu.

SERDİVAN TAM KADRO SAHADA
Toplantıda söz alan AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “Serdivan İlçe Teşkilatı olarak referanduma hazırız. Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarımızla tam kadro sahada olacağız” derken; Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Ülkemizin geleceğinin oylanacağı bir referandum seçimine gidiyoruz. İnşallah Serdivan olarak bu referandumda üzerimize düşeni yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci en iyi şekilde atlatacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

TELAFİSİ OLMAYAN BİR SEÇİM
Toplantıda konuşan Başkan Toçoğlu, “Ülkemiz belki de son yüzyılların en büyük siyasi oylamasına gidecek. Bu  seçimin bir telafisi yok. Biz 7 Haziran’da ufak bir sarsıntı geçirdik. Ama bu durumu 1 Kasım’da düzelttik. Ancak bu referandumun 1 Kasım’ı yok. Onun için çok büyük bir ciddiyet ve önemle referanduma hazırlanmamız lazım. Tabi öncelikli olarak kendi içimizde birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. Biz bir şahıs partisi değiliz. Biz bir misyonuz, bir hareketiz. Bugün geldiğimiz günler 3-5 yılın değil belki 100 yılın çabası ve gayreti sonunda oluştu. Onun için bu misyona uygun hareket etmek durumundayız” diye konuştu.

GÜNDEMİMİZ REFERANDUM
Başkan Toçoğlu, “Biz sadece referanduma odaklanalım. Gündemimizi referandum olarak genişletelim. İnşallah gereken önemi gösterip, bu referandumu başarıyla tamamlayalım. Hamdolsun bugüne kadar Sakarya’da çok ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Biz sadece Sakarya için değil, Türkiye için oy ortalamasına katkı vermeliyiz. Türkiye’de olan bitenin ne kadar önemli olduğunu, bu işe ciddi olarak karşı çıkanların tutumundan da anlayabiliriz. Türkiye tarihinde ilk defa bir sistem değişikliğine gidecek ve doğrudan kendisinin seçtiği insanlar tarafından yönetilme imkânına kavuşacak” ifadelerini kullandı.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ
Yeni sisteme ilişkin de konuşan Başka Toçoğlu, “Yeni sistem çok hızlı bir karar verme ve süratle eyleme koyma durumunu da beraberinde getiriyor. Şimdi güçlü bir iktidara sahibiz; olası sorunları kuvvetli bir şekilde hissetmiyoruz. Güçlü bir iktidar olduğumuz halde bir çok sıkıntıyı aşmak için bürokratik sıkıntılar ile karşılaşıyoruz. Bu sıkıntıların önünün açılması bir sistem değişikliği ile olur. Mevcut sistem Türkiye’yi ayaklarından çekiyor, yürümesini engelliyor” ifadelerini kullandı.

BİZ SEFERDEN SORUMLUYUZ
Başkan Toçoğlu, “Serdivan teşkilatımız disiplin ve düzenli çalışmalarıyla her zaman ön plana çıkan ve takdir ettiğim teşkilatlarımızdan bir tanesi olmuştur. Size yakışan, teşkilatlarımıza ve AK Parti’ye yakışan bir şekilde kardeşane duygularla referandum çalışmalarını sürdürmektir. Bize düşen sadece çalışmaktır. Allah’ın izniyle referandumda büyük bir zafer kazanacağız. Bu zafer Türkiye’yi ona dar gelen gömlekten kurtaracak; yeni sistemle daha güçlü bir Türkiye inşa edilecek. Allah çalışmalarınızda kolaylıklar versin” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi