Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, koronavirüs salgınına yönelik şehirde alınacak yeni tedbirlere ilişkin Afet Koordinasyon Merkezi’nde kurmaylarıyla bir araya geldi. Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Furkan Beşel, Ali Oktar ve Ziya Cevherli’nin yanı sıra Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı İrfan Kardeş, Ulaşım Dairesi Başkanı Ömer Turan, Zabıta Dairesi Başkanı Davut Yüce, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sungur Mehmet Yeni, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Semih Bayraktar da toplantıda hazır bulundu. Başkan Ekrem Yüce, sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler alarak, kolaylıklar diledi.

BÜYÜKŞEHİR SEFERBERLİK HALİNDE
Başkan Ekrem Yüce, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ükemizde de görülen koronavirüs salgınını önlemek adına yoğun bir seferberlik halindeyiz. Dezenfekte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sosyal desteklerimizle ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında oluyoruz. ‘Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir’ anlayışıyla vatandaşlarımıza ‘Evde Kal’ çağrısını her fırsatta duyuruyoruz. Tedbirler kapsamında şehrimize giriş çıkışlar da durduruldu. Toplu alanlarda, marketlerde ve pazaryerlerinde de maske takımı zorunlu hale geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta 100 bin maskeyi hemşehrilerimize dağıtıyoruz. İhtiyaç halinde gereken adımları da atacağız. Zabıta teşkilatımızla da vatandaşlarımızı uyarmaya, sahada gerekli denetimleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ
Başkan Ekrem Yüce, kurmaylarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve pandemi hastanesi olarak kullanılması için hazırlıkların yapıldığı Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Yüce, Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarını hızla tamamlayacaklarını ifade ederek, “Hastanemiz de en hazır haliyle şehrimizin hizmetinde olacak. İnşallah bu süreçte ihtiyaç kalmaması en büyük temennimizdir. Ancak olası bir durumda Sakarya Kadın ve Çocuk Hastanesi de vatandaşlarımıza şifa olacak yetkinlikte ve kapasitededir” dedi.

TOPLU TAŞIMADA MASKE ZORUNLULUĞU
Başkan Ekrem Yüce, toplu taşıma araçlarında yeni bir tedbir kararını da uygulamaya aldıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Toplu taşıma araçlarımızda da tedbirlerimizi sıklaştırıyoruz. Bu kapsamda toplu taşıma araçlarımızda maske kullanmayı zorunlu hale getirdik. Toplu taşıma araçlarımızı kullanmak isteyen vatandaşlarımıza Belediye otobüslerimizde ücretsiz maske dağıtacağız. Gerek Belediye otobüsü şoförlerimiz gerekse yolcular maske takmadan seyahat edemeyecektir.  Hem kendi sağlıkları hem de çevrelerinde vatandaşların sağlıklarını koruma adına tüm vatandaşlarımızı alınan tedbirlere uymalarını rica ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi