YASA YENİDEN DÜZENLENMELİ
Mustafa Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir yasasında ana unsur kent yaşamı ve kırsaldaki öncelikler göz ardı edilmiştir. Dolayısıyla önce köy olan bir yerde, bir şikayet durumunda besicilik işletmesi halk diliyle ahırı, süt inekçiliği işletmesi, profesyonel anlamda tavukçuluk yapan kümes işletmeleri  kapatılmak durumunda kalıyorlar. Hobi anlamında tavuk bile yetiştiremez. Bu yasa yeniden düzenlenmezse, ülkemiz ve de halkımız için, çok büyük ekonomik ve de sosyal anlamda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Hayvancılıkla ilgili yatırım yapılamaz ve mevcut yatırımlar maalesef büyütülemez. Bu tür uygulamalar kırsalda yaşamanın çekiciliğini ortadan kaldıracaktır” dedi.

KENT VE KIRSAL KAVRAMI
Hayvancılıkla uğraşanlara imar izni verilmesinin önünün açılması gerektiğini belirten Yıldız, “Yasa mutlaka yeniden gözden geçirilmelidir. İlgili yasaya kırsal mahalle tanımı yapılarak, hayvancılıkla iştigal eden bu işletmelere imar izni verilmesinin yolu açılsın. Ülkemiz hayvancılık gelişmesi için devletin her kademesinde desteklenmelidir. Büyükşehir yasasında kırsal alandaki mahalle ile kentteki mahalle kavramı ayrılmalıdır. Ayrıldığı taktirde sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkacaktır.

ALPLER’DE SORUN OLMUYOR
Almanya’nın turistik bölgelerinden Alp dağlarının eteklerinde hayvanlar mahalle aralarında dolaşarak mera alanlarına giderler. Dünyaca meşhur olan Alp dağlarının eteklerinde sorun olmuyor da benim güzelim ülkemin tarımsal üretim, hayvancılık yapılan köylerinde pardon yeni tanımlamalarıyla mahallelerinde mi sorun oluyor? Lütfen sorumlu olan herkes, bu ülkeyi bu milleti seven herkes üzerine düşeni yapsın” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi