Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Balçova Termal Otel'de düzenlenen İzmir Kırsal Alan ve Konut Envanteri Çalışması Sonucu Üretilen Örnek Konut Projeleri'nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin en önemli konularından birinin hem şehirlerde hem de köylerde imarsız, sağlıksız yapılaşma olduğunu söyledi.
Kamunun hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi, hizmette kalitenin artırılması, hizmetin bütün kesimlere yaygınlaştırılmasının esas olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
''Zaman içinde bu hizmetlerin kimin tarafından verileceği tartışma konusu oldu. Hizmetin kimin tarafından verileceğinden ziyade, hizmetin layıkıyla verilip verilmediği sorgulanması gerekir. Bir süreden beri bazı büyükşehirlerde bütün şehir uygulaması, bazılarında 50 kilometre pergel uygulaması devam ediyor. Bundan elde ettiğimiz bazı tecrübeler var. Bunların ışığı altında, büyükşehirlerin sayısının artırılması şu anda meclisimizin gündeminde. Buna göre 29'a çıkacak sayı. Bunda ölçü, nüfusunun köyleriyle, merkeziyle 750 bin ve daha yukarıda olan bütün şehirler büyükşehir statüsüne geçmiş olacak.
Burada yapılan bir temel değişiklik, bütün büyükşehirlerde il hudutları büyükşehir haline gelecek ve pergel uygulaması kalkacak. Hizmetin yerele aktarılması, kaynakların yerele aktarılması, ademi merkeziyete geçilmesi için bu gerekli bir uygulama.''
 
Editör: Haber Merkezi