Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının ‘Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’ projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hibe desteği almaya hak kazandı. 16 Büyükşehir Belediyesi’nin başvuruda bulunduğu proje kapsamında 5 proje arasına girerek, hibe desteği almaya hak kazandıklarını açıklayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde tadilat çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.

YAŞLILARA ÇOK YÖNLÜ HİZMET
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’ projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Merkezimizi 65 yaş üstü yaşlılarımızın korunması ve desteklenmesi ile yaşamlarının daha kolay hale getirilmesi için Sakarya’da ikamet eden bakıma ve korunmaya muhtaç yaşlılarımızın sorunlarına hızlı bir şekilde cevap vermek için tasarladık. Böylelikle yaşlılarımızın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız” dedi.

ÖNEMLİ FAALİYETLER
Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi kapsamında önemli faaliyetlerin hizmete gireceğini ifade eden Yüce, “Merkezimiz tarafından evde bakım ve temizlik hizmeti, basit fizik tedavi ünitesi hizmeti, çeşitli hobi kursları faaliyetleri, psiko-sosyal faaliyetler, sosyo-kültürel faaliyetler ile kurum hizmetlerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilecek” diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN YALNIZLIK
Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne ayni yardımlar için başvuran 65 yaş üstü vatandaşların ikamet adreslerinde yapılan alan araştırmalarında karşılaşılan en büyük sorunun yalnızlık duygusu olduğunu söyleyen Yüce, “Bakacak kimsesi bulunmayan yaşlıların kişisel ve yaşam alanı temizliğinden uzak olduğu, herhangi bir muhtaçlık durumu bulunmayan yaşlıların ise gündüzleri faaliyet alanları olmamasından şikâyetçi oldukları tespit edildi” ifadelerini kullandı.

MERKEZ HİZMETE HAZIRLANIYOR
Kent Park içerisinde bulunan Divan Kitap Kafe’nin yanında tadilatları devam eden Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nin tüm hızıyla hizmet için hazırlandığını belirten Yüce, “Amacımız yaşlılarımızın yaşam ortamlarını iyileştirmek, günlük yaşam faaliyetlerine yardımcı olmak, yaşlı ile birlikte onun bakımını üstlenen kişilerin ihtiyaç duyduğu psiko-sosyal destekleri vermek, mobil ekiplerimiz aracılığıyla gelen tüm yardım taleplerine en kısa süre içerisinde cevap vermek, 65 yaş üstü tüm yaşlılara kendi ortamlarında, rehabilite ve bakımlarını gerçekleştirmek, oluşturulacak hobi sınıfları ve basit fizik tedavi ünitesi ile yaşlıların zamanlarını daha hale getirmektir” şeklinde konuştu.

BÜYÜKLER AİLENİN TEMELİDİR
Yüce, “Büyüklerimiz dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Toplumun temeli aile, ailemizin temeli de büyüklerimizdir. Büyüklerimiz sadece özel günlerde hatırlanmamalı, her daim onların halleri hatırları sorulmalı ve ihtiyaçları giderilmelidir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacaktır. Tüm bunlar bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar yarınlarından endişe duymazlar” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi