Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bölgenin en kapsamlı hayvan merkezi olacak Karaman Yolu üzerindeki Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi hızla tamamlanıyor. Yenikent’ten hizmete girecek olan, bölgenin en büyük hayvan bakım alanı olma özelliğini taşıyan projenin büyük bir bölümü inşa edildi. Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, proje alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BARODAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Komisyon Başkanı Avukat Zekiye Güneş Kılcı ve üyeler hayvan bakım, tedavi ve barınma alanlarının en modern şekilde inşa edildiğini ifade ederek, yetkililere teşekkür etti. Barodan gelen heyet yoğun bakım, laboratuvar, veteriner acil müdahale odaları, yazlık ve kışlık 360 hayvan yaşam alanı, sahiplendirme binası ve görüntüleme odalarını kapsayan projenin bölgenin en kapsamlı merkezi olacağını ifade eden avukatlar, çalışmanın Türkiye’deki diğer iller için örnek teşkil ettiğini ifade etti.

“TÜRKİYE’DE EMSALİ OLMAYAN BİR PROJE”
Komisyon Başkanı Avukat Zekiye Güneş Kılcı baro olarak yatırımı canı gönülden desteklediklerini kaydederek, “Büyükşehir’imizin barınak projesi için geldik. Şehrimizde en büyük sorun sahipsiz hayvanlardı. Nasıl barınacakları, tedavileri çok önemliydi. Bu kadar kapsamlı ve büyük bir barınağın yapılması çok hoşumuza gitti. Bu yatırımlar çok ciddi maliyetli projeler. Burası gerçekten dört dörtlük, standartların çok üzerinde bir barınak olmuş. Belki de Türkiye’de emsali olmayan bir yer. Bu yatırımı canı gönülden destekliyoruz” dedi.

“BU ALANDA HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ”
Komisyon sekreteri avukat Gizem Yalgın ise projede her şeyin düşünüldüğünü kaydederek, “Projeyi çok beğendik. Diğer iller için de emsal olması bekleniyor. Çok güzel her şey düşünülmüş, sistemli. Hayvanların bütün geçeceği tüm aşamaları anlattılar. Her türlü konuda bilgilendirildik. Bir an önce bitmesini bekliyoruz” diye konuştu. Üye avukat Melis Saygılı ise, “Şu anda gerçekten verimli bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Yeterli bir barınak, yemleme, ısınma sistemleri çok güzel. Hayvanları olabildiğince iyi tutacaklar burada. Büyükşehir Belediyesi’ne bu proje için canı gönülden teşekkür ediyoruz. Devamı da umarız gelecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi