Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, 19 Mayıs Çarşamba günü saat 18:30’da Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek “Büyük Kudüs Direnişine Destek ve Dua” programına kalbi Filistin’de atan bütün Sakarya halkıyla bir olmayı istediklerini ifade etti.

Kent Meydanı’nda 18:30’da başlayacak program da sanatçı Harun Beyaz ezgileriyle eşlik edecek. Hamas Türkiye sorumlusunun gündem değerlendirmesinin ardından akşam namazı kılınıp yapılacak dua ile program nihayete erecek.

Kudüs'e sahip çıkmanın, tüm mazlumların dertleriyle dertlenmek olduğunu ifade eden Çelik, "Siyonist terör örgütü İsrail, Müslüman toplumun Kudüs meselesindeki hassasiyetini tekrardan tazelediği bugünlerde kutsalımız olan Mescid-i Aksa'ya haince ve teröristçe saldırılar düzenlemekten çekinmemektedir. Bugün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları işgal altındadır. İşgalciler bu topraklara nasıl geldilerse seri olarak geri çıkarılacaklardır." diye konuştu.

Filistinli halkın onur mücadelesine vurgu yapan Çelik, "Biz biliyoruz ki Türkiye'de ve dünyada Siyonist işgale onay veren tek bir onurlu insan yok. Ancak bu tavır alışın daha güçlü bir şekilde ifade edilmesi gerekiyor. Yarın Sakarya’nın kalbinden Filistin’in kalbine anlamlı bir mesaj gönderme gayesindeyiz. Zulme baş eğmeyen, ilk kıblesi için elinden geleni gayreti ortaya koymaktan çekinmeyen kardeşlerimizi tek yürek olmaya davet ediyoruz " ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi