Sakarya Kültür ve Doğal Kaynakları Koruma Derneği Başkanı Osman Zor, “Büyük Aile Kültürü Tekrar Geri Kazanma” adı altında bir proje hazırlayarak kamuoyuyla paylaştı. Yaşlı çiftlerin gençlere rehberlik etmesinin gerekliliğine işaret eden Osman Zor, “Evliliği bir eş ile 40 yıl ve daha üstünde olan yaşlı çiftler bilirkişi olarak nikâh odasında bilir kişi olmalı, gençlere fikir katmalı. Evlilikler büyük aile onaylı olmalı” dedi.

BÜYÜK AİLE KÜLTÜRÜ
Evlilik birliğinin devamının gelecek nesiller açısından büyük önem arz ettiğini belirten Osman Zor, “Boşanma durumunda çocuk sahipsiz kalıyor. Çocuğu yakın akrabalar arasında futbol topu gibi bir oraya bir buraya derken de çocuk da bu sürede büyüyor. Çocuk farklı evlerde olunca, kültür öğrenimi uyum sıkıntısı oluyor. Bir aile evdeki yaşam farklı diğer evde farklı olunca çocuk tabiri caizse şaşı oluyor” diye konuştu.

SUÇU MİNİMİZE ETMEK İÇİN
“Suçu minimize etmek için büyük aile kültürünü yaşamalıyız” diyen Osman Zor, kültür erozyonuna vurgu yaparak, “Büyük aile kültüründeki çocuklar kötü alışkanlık ortamı görmez. Aile kültürü olmayan evlerde hiçbir şey kayıtlı yazılı kuralı yoksa çocuk nerden öğrenecek iyiyi güzeli… Bilgiden bilimden yoksul olan aile çocuğuna ne öğretecek ki… Bu nedenle büyük aile kültürünü canlandırıp suç sebeplerini ortadan kaldıralım veya minimize edelim.” İfadelerini kullandı.

GENÇLERE EĞİTİM
Evlenecek çiftlere eğitim verilmesi ve sertifika verilmesinin zorunlu olmasını tavsiye eden Osman Zor, “Evlenecek adaylar eğitim görsen, diploma zorunlu olsun. Evlenecek gençlerin cebinde diploma belgesi olan aday karşı taraftan ne istediğini bilir. Her insan güzeli, güzel olanı sever de sevmekle sahip olmanın başka olduğunu bilmek önemlidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi