Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Kocaeli Barosu’nun düzenlediği, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katılımıyla, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) konferans salonunda gerçekleştirilen ruhsat törenine katıldı.
Törende TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir ve Baro üyesi avukatlar, ruhsatnameleri takdim etti. Devlet Yeterlilik Sınavı’nın getirilmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Önümüzdeki günlerde daha somut adımları sizlerle paylaşma imkanı bulacağız” dedi.
Ruhsat töreninin ardından karşılıklı söyleşi havasında geçen konferansta, Devlet yeterlilik sınavı, Hukuk Fakültesi mezunu ve avukat istihdamı, KDV sorunu, Kamu avukatları, Yabancı Hukuk Büroları sorunu ve arabuluculukta zorunlu işçi vekilliği gibi avukatlık mesleğinin sorunları konuşuldu. Başkan Burak’a, Sakarya Barosu Sayman Yönetim Kurulu üyesi Av. Talha Toçoğlu ve CMK- Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi