Türkiye’de dört mevsim için konaklamada büyük rağbet gören bungalov kiralama, kış aylarına girildiği şu günlerde yoğun ilgi görmeye devam ediyor. İnsanlar, şehrin gürültüsünden ve bungunluğundan uzak, doğanın kalbinde huzur bulmak için birkaç günlüğüne Sapanca bölgesine gitmek istiyor. Rezervasyonlar ise online platformlar üzerinden yapılmakta. Fakat son zamanlarda gerçekleşen dolandırıcılıklara bağlı olarak artan kullanıcı mağduriyetleri konusunda BungalovMaceralarim.com platformunun kurucusu Ömer Sevindik uyarıyor: “Sıradaki mağdur siz olabilirsiniz!”

Konaklama ihtiyaçlarında bungalov kültürü dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın bir seçenek. Yıl boyunca tüm konaklama tipleri arasında bungalovda kalma oranı, otellerden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Gerek doğa ile iç içe bir lokasyonda oluşu gerekse de kişiye daha fazla bir özgürlük alanı sunuşu bu ilginin temel sebepleri arasında gösterilebilir. Elbette ilginin yoğun olması birtakım dolandırıcılık gruplarının da iştahını kabartan bir durum. Üstelik teknolojinin gelişmesi ve rezervasyon seçeneklerinin büyük ölçekte dijitalleşmesi birçok güvenlik tehdidini de açığa çıkarmaktadır. “Bungalov dolandırıcılarına dikkat!” mottosuyla hazırladığımız bu yazıyı okumadan kesinlikle online bungalov rezervasyonu yaptırmayın.

Dolandırıcılar Uygun Fiyata Bungalov Seçeneği Sunuyor

Dijital evrende dolandırıcılık eylemleri çok farklı seçenekler ile kullanıcıların karşısına çıkabilir. Uzun süredir açılan bungalov kiralama sosyal medya işletme hesapları üzerinden rezervasyon işlemleri yapılmakta ve bu konuda çok sayıda kullanıcı mağduriyet haberleriyle karşılaşılmaktadır. Bu konuda artık toplumun geneli bir farkındalığa ulaştı ve güvenilir olmayan sosyal medya hesapları üzerinden bu tür işlemlerden kaçınılıyor. Bungalov dolandırıcılığında yeni trend ise uygun fiyata bungalov kiralama prensibi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Peki bu dolandırıcılık tipinin detayları neler? Nasıl korunmak mümkün? İşte detaylar…

Türkiye’nin en büyük konaklama rezervasyon platformlarından biri olan BungalovMaceralarim.com adresinin kurucusu Ömer Sevindik, yaptığı açıklamada dolandırıcıların yeni trendinin uygun fiyat vadetmesi olduğunu belirtti. Arama motorları yahut sosyal medya uygulamaları üzerinden art niyetli kişiler, oluşturdukları reklamlar ile sektörün çok altında ve gerçek dışı bungalov fiyatları vererek ilk önce kişilerin ilgisini çekiyor. Artan hayat pahalılığı ve bunun konaklama ücretlerine olan yansıması da bireylerin bu tür reklamlara ilgi duymasını tetikleyebiliyor ne yazık ki. Örneğin, 1,500 TL’ye konaklama + kahvaltı + akşam yemeği gibi seçenekler en sık karşılaşılan dolandırıcılık reklamı türü.

Dolandırıcılar, ucuza bungalov kiralama reklamları aracılığıyla kontak kurdukları bireylerden IBAN yolu ile ödeme alıyor. Bu kişilerin en sık kullandıkları ödeme yöntemi Havale/EFT yöntemleridir. Çünkü buralara gönderilen paraların geri dönüşü ne yazık ki mümkün olmamaktadır. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için hukuki kanallara başvurulsa da büyük oranda sonuçlar mağdurların lehine sonuçlanmamaktadır. Peki ama bu tür dolandırıcılıklardan korunmak, güvenli ve risksiz bir bungalov konaklama rezervasyonu yaptırmak için nelere dikkat edilmeli? Bir sitenin güvenilir olduğu nasıl anlaşılır? Keyifli ve güvenilir bungalov kiralamanın püf noktalarını paylaşacağız yazının devamında.

Bungalov Dolandırıcılarından Korunma Yöntemleri

Bungalov rezervasyon hizmetlerinde muhatap alınan firmanın güvenilir olup olmadığını anlamak aslında sanıldığından da kolaydır. Öncelik online sistemler üzerinden yani web sitesi ya da mobil uygulamalar aracılığıyla bir rezervasyon yaptırılacağı zaman ilk olarak o platformun TÜRSAB yani Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne kayıtlı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Günümüzde her acente sitesi, sayfasında TÜRSAB üyelik numarasını bulundurmak zorunda. Bu numara o markanın aynı zamanda bir güven referansıdır. Resmi makamlarca yetkili bir hizmet verdiğinin göstergesidir. Dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan kimsenin bu numarayı alma imkanı olmaz.

Dolandiricilar genel olarak Whattsapp Hatlarina Calisirlar bunlara hitap etmeyin.

Bungalov rezervasyon sitesi TÜRSAB numarası sorgulamak için Türkiye Acentalar Birliği’nin sitesine girmeniz yeterli. Numarayı burada sorgulattığınız karşınıza çıkan bilgiler ile rezervasyon yaptırmak istediğiniz sitenin bilgileri birebir uyuşuyorsa gönül rahatlığıyla alışverişinizi yapabilirsiniz. Diğer bir dolandırıcılıktan korunma yöntemi de ödemelerinizi kurumsal hesaplara yapmanız. Şahsi isimlerin geçtiği İBAN numaraları her zaman bir risk faktörüdür. Kurumsal markaların unvanında şirket bilgileri bulunur.

Şehre keyifli bir mola vermek için en güzel bungalov yerlerini mi arıyorsunuz? O halde bu yerlere ulaşmak için dürüst, güvenilir, TÜRSAB üyesi ve %100 müşteri memnuniyetine sahip bir rezervasyon sitesine ihtiyacınız olacak. BungalovMaceralarim.com tamam bu taleplerin karşılanması ilkesiyle kurulmuş ve Ömer Sevindik’in vizyonerliğiyle yoğrulmuş bir platformdur. Bugün “bungalov” dendiğinde akıllara ilk online platformlar arasında yer alıyor. Siz de sorunsuz ve karlı bir rezervasyon süreci için Bungalov Maceralarım markasını tercih edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi