HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemal Pekgözegü’nün “Bundan birkaç gün önce, Kadir Sakçı isimli bir yurttaşımız Kürtçe konuştuğu için öldürüldü, oğlu yaralandı” ifadeleri üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, “Sakarya, Türkiye'de millet olma bilincini, birlik beraberlik içerisinde yaşama ruhunu en güzel şekilde temsil eden, kendi içerisinde yaşatan bir vilayettir. Sakarya'da bu zamana kadar çok defa birtakım provokasyon girişimleri olmuştur fakat Sakarya'da yaşayan herkes, bu millete, bu memlekete bağlıdır ve bu memleketi var eden değerlerin hepsinin takipçisidir. Burası, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle, Osmanlı bakiyesi Kafkaslardan, Balkanlardan, yurt içinden, birçok yerden insanın beraber olduğu, akraba olduğu, etle tırnak olduğu bir vilayettir. Bu noktada, Sakarya'yla alakalı olarak bu tarzda değerlendirmenin yapılmasını asla ve asla kabul edemeyiz” dedi.

“SÖZ KONUSU DEĞİL”
Olayın istismar edilmesine tepki gösteren Bülbül şöyle devam etti: “Cinayet hadisesi bu şekilde olmamıştır, bu hadise; etnik köken ayrımından veyahut da farklılıktan ortaya çıkan bir cinayet değildir. Cinayetin faili, şüphelisi durumunda olan başka bir kimseyle olan husumeti dolayısıyla oraya gittiğinde anlık bir karşılaşma neticesinde bu cinayet meydana gelmiştir. Fail olanı tarafı, şüpheli olan tarafı da tanıyoruz, hayatını kaybeden, mağdur olan o aileyi de tanıyoruz.
İki aile de Hendek'te uzun yıllardır yaşayan, Hendek'imizde bizim iyi dostluk ilişkileri içerisinde olduğumuz insanlardır fakat bu iki taraf da birbirini tanımamaktadır. O esnada karşı karşıya gelmişlerdir ve kesinlikle hiçbir etnik mülahaza söz konusu olmamıştır, Hendek'te böyle bir durum söz konusu değildir.
Meselenin bu şekilde istismar edilmesini ben kınıyorum. Kimse gölgede güneşlenmeye kalkmasın. Buradan, Sakarya'dan böyle bir malzeme kimseye çıkmaz. Anadolu Ajansından yapılan açıklama, ailenin yaptığı açıklama dün kamuoyunda da paylaşılmıştır. Bu açıklamaların esas alınmasını rica ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi