İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Ferizli’de “Kahramanlar Aramızda” konulu konferans düzenlendi. Sunuculuğunu Yahya Bakır’ın yaptığı, 15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans Halit Narin İlköğretim Okulu’nda düzenlendi.

O GECE YAŞANANLAR
15 Temmuz darbe girişiminde ailesiyle birlikte sokağa çıkan 15 Temmuz kahramanlarından Üzeyir Civan, vatanı için tek kolunu feda etti. Konuşmasında o gece yaşadıklarını anlatan Üzeyir Civan, olayı evimde ailemle birlikte çay içerken öğrendiğimde, "Olamaz dedim. O an televizyonu açtığımızda şaşırdık. Başbakanımız açıklama yapıyor, TRT'de bildiri okunuyordu. Heyecanla, çoluk çocuk Başbakanımızın çağrısına uyduk. Eşim, çocuklarımla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanına yola çıktık. Gişelerde siviller ve polisler vardı. Araçların önüne geçtik. Birkaç asker mevzi değiştiriyordu.”

KOLUM SARKIYORDU
Civan, "Durun, yapmayın diyerek üzerlerine koştum. Askerlerin üzerine koşarken bir baktım kolum sarkıyor, sadece deri tutuyordu. Yine de kendimi kaybetmedim. O sırada 3 Iraklı genç ‘Yaralı var’ diye bağırmaya başladı. Kaldırıldığım hastanede ameliyat oldum. Sol kolumu kaybettim. Bu can da kol da vatanıma feda olsun. Kolumu kaybettim ama vatanımı kazandım” dedi.

KAYMAKAM ERDOĞAN
Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, “Canını ortaya koyup vatanı için kolunu feda eden gazimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi Türkiye çok büyük devlet olduğunu, kurumsal olarak da çok güçlü olduğunu gösterdi. Sloganları demokrasiyi bölgeye yerleştirmek; böyle bir kavram olamaz. Niyetleri farklı ve çelişkili… Olayların perde arkasında İsrail’in bölgede daha rahat hareket edebilmesi var. Şu anki planları Uygarlık götürüyoruz deyip zamanında Afrika ülkelerinde sömürge etmeleriyle aynı” dedi.

ŞEHİTLERE RAHMET
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “Ülkemiz dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliğe ve konuma sahip. Üzerimizde hain emelleri olan batılı devletler bizi parçalayıp topraklarımıza sahip olmak için asırlardır her yolu deniyor. Türk milleti olarak asil kanlarımızla suladığımız bu toprakların bir karışını bile hainlere teslim etmeyeceğimizi, Çanakkale'deki o asil ruhla 15 Temmuz’da Türkiye’nin dört köşesinde yeniden gösterdik. O geceyi unutmamalıyız ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Programda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.  

KATILANLAR
Konferansa Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Jandarma Komutanı Zafer Aydoğdu, Emniyet Amiri Murat Köksal, Milli Eğitim Müdürü Şükrü Sevinç, Siyasi Parti temsilcileri, STK’lar, eğitim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi