İYİ Parti adına söz alan Milletvekili Aylin Cesur, geçtiğimiz yıllarda iktidar tarafından kamu personel rejiminde yapılan değişikliklerin, yeni istihdam biçimleri ortaya çıkararak kamu görevlileri arasında ayrımcılığa ve haksızlığa sebep olduğuna dikkat çekti.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında devlet memuru ve sözleşmeli personel ayrımını eleştiren Cesur, “Bugün aynı birimde aynı işi yaptıkları hâlde farklı statüde farklı ücretle çalışan memurlar var” dedi. Milletvekili Cesur, kamudaki karışık istihdam yapısının sonlandırılarak, mevcut kamu personel sisteminin acilen reform edilmesi gerektiğini, AK Partinin 5 kez değişiklik yaptığını, sonuçta aslında reform yapılması gereken 657’nin berbat edildiğini ve milyonlarca insanın mağdur edildiğini belirtti.

İYİ Partili Cesur, kamuda sözleşmeli statüde çalışan bir kısım personelin memur kadrolarına atanarak, çok sayıda personelin ise kapsam dışı bırakıldığı söz konusu kanun teklifinin yetersiz olduğunu söyledi.

Memur kadrosuna geçirilmeyen meslek gruplarının isimlerini tek tek sayan Cesur, sözleşmeli uzman çavuşların unutulmasına da tepki göstererek, “Ordumuza en çok şehit ve gazi veren uzman çavuşlar sözleşmeli olarak çalışıyorlar, kadro istiyorlar, defalarca buradan söyledik, defalarca önergeler verdik, hepsini reddettiniz ve gene yok, uzman çavuşları unutmuşsunuz, bu bir ayıp, bu sizin ayıbınız” dedi.

Editör: Haber Merkezi