LAFLA KUVAYI MİLLİ OLUNMAZ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Hiç kimse unutmasın, bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvayı Milliye'dir. Bizim genlerimizde Kuvayı Milliye ruhu var. Biz Kuvayı Milliyeciyiz" sözlerine tepki gösteren Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Coşkun, "Kuvayı Milliye ruhu taşıyanlar PKK ve silahlı sol örgütlerle beraber hareket etmez. Sizinki laftan ibaret" dedi.

----

KUVAYI MİLLİYE NEDİR?
Kuvayı Milliye'yi, halkın içinden gelen millî duygular sonucu oluşmuş, meslek, gelir düzeyi, yaş, hatta cinsiyet gibi birçok unsuru dikkate almadan kendiliğinden bir araya gelerek gönüllülük esasına göre oluşmuş silahlı sivil birliklerdi" diye anlatan Başkan Coşkun, "İki öküzünden birini orduya veren Mehmet Amca… Kağnıyla cepheye cephane taşıyan Hanife Teyze… Hepsi birer Kuvayı Milliyeciydi" dedi.

Başkan Coşkun, "Denizli müftüsü Hulusi bey, Demirci Mehmet efe, İpsiz Recep, Topal Osman, Ethem bey, Antepli Şahin bey Kuvayı Milliyedir. İstiklal yolunda kağnısıyla ve yanındaki bebeğiyle, İnebolu’dan mermi taşıyan sert kış günü üzerindeki hırkasını bebeğine değil, mermiler ıslanmasın diye mermilerin üstüne örten, kışlaya ulaştığı sırada da şehadete eren Kastamonulu Şerife Bacı; kadın olduğu halde saçlarını erkek gibi kestirerek birliklere katılan ve kendine Halim Çavuş dedirterek mücadele eden Halime Çavuş; Kadınlardan ve erkeklerden oluşturduğu ekibiyle işgalcilerin kabusu olan Erzurum’lu Kara Fatma Kuvayı Milliyedir. Annesini kaybettiği için Albay olan babasıyla birlikte karargahta kalan ve orada büyüyen, savaş sırasında da çocuk haliyle cepheden cepheye koşarak askerlere moral veren küçük Nezahat Kuvayı Milliyedir. 'Vatanım, ha ekmeğini yemişim, ha uğrunda kurşun' diyebilen bütün bu insanları bir araya getiren de 'Kuvayı Milliye Ruhu'dur. İşte Millî Mücadele bu ruhla verilmiş, İstiklal Harbi bu ruhla kazanılmıştır.  Bu ruha ancak ülkenin bağımsızlığı ve ülke çıkarları için her türlü imkansızlık içinde canlarını ortaya koyarak mücadele edebilenler sahip olabilirler" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi