BMC, Sakarya Karasu'da planlanan yeni yatırımından vazgeçerek fabrikayı sökmeye başladığı yönünde çıkan iddialar üzerine açıklama yaptı. Yatırımdan vazgeçildiğinin gerçeği yansıtmadığını açıklayan BMC, yatırımın gerekliliklerinden dolayı daha stratejik bir lokasyon seçilerek fabrikanın zamanında üretime başlayacağını duyurdu.

BMC, bazı medya organlarında Sakarya Karasu'da inşa edeceği fabrika yatırımından vazgeçtiği yönünde çıkan haberlerle ilgili Haber7.com'a açıklamalarda bulundu.

YATIRIMDAN VAZGEÇİLMEDİ
haber7'den Fuat ÖNER'in haberine göre;
Yapılan açıklamada yatırımdan vazgeçilmediğinin ısrarla altı çizilirken fabrika yatırımının, ileri teknoloji kullanım gerektirmesi ve savunma sanayi kümelenme modeline daha uygun olan bir yere taşınmasına karar verildiği vurgulanarak, fabrikanın zamanında bitirilerek hizmet vereceği belirtildi. Ayrıca söz konusu arazinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde kamuya devri ile ilgili sürecin de başlatıldığı vurgulandı.

TANK PALET FABRİKASI ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR
Karasu'da planlanan yatırımla Arifiye'deki Tank Palet fabrikasının karıştırıldığına dikkat çekilen açıklamada "Tank Palet Fabrikası’ndaki faaliyetleri planlandığı çerçevede sürmekte olup, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir." denildi.

İŞTE BMC'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA
BMC olarak uzun bir süredir ticari araçlardan savunma sanayine kadar uzanan birçok alandaki aracın üretimini yapacağımız yeni bir fabrika yatırım planımız bulunuyor. Bu fabrikanın yapılması için daha önceki dönemde, bir önceki Yönetim Kurulu tarafından Sakarya’nın Karasu ilçesinde karar kılınmış; akabinde başlayan alt yapı çalışmaları ile birlikte bir kısım inşaat malzemeleri de sahaya gönderilmişti.

SAVUNMA SANAYİ KÜMELENMESİNE UYGUN YENİ BİR LOKASYON
Ancak BMC’de hissedarlık yapısı değiştikten sonra, yeni yönetim ekibimizin yaptığı değerlendirmeler sonucu projeyi yeniden gözden geçirdik. Karasu ilçesindeki arazi ile ilgili yaptığımız yeni değerlendirmeler sonucunda; Fabrika yatırımını, ileri teknoloji kullanımı gerekliliği yüksek olan savunma sanayinin değişen ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, savunma sanayi kümelenme modeline daha uygun ve küçük-orta boy savunma sanayi işletmelerinin de görece daha güçlü olduğu bir yerde yapmanın daha doğru olacağı sonucuna ulaştık. Bu tespitler sonucunda BMC’nin yeni Yönetim Kurulu bu arazide yapılması planlanan inşaat çalışmalarının durdurulmasına karar verdi.

Bu kapsamda, yer arayışımız devam ederken, yeni yerimizi de BMC olarak tamamen kendi imkânlarımızla finanse ediyor olacağız.

Öte yandan, bugüne kadar tamamen kendi imkânlarımızla önemli bir maddi kaynak ayırarak yürüttüğümüz inşaat çalışmalarının durdurulması ile birlikte, Karasu’daki yerleşkemizde BMC olarak bulundurduğumuz inşaat malzemelerini de taşımaya karar verdik. İnşaat malzemeleri dışında Karasu arazisinde herhangi bir makine ve teçhizat zaten bulunmadığı için makine ve teçhizat sökülmesi gibi bir durum da söz konusu değildir.

ARAZİN TEKRAR KAMUYA DEVREDİLİYOR
BMC olarak bizim oradan ayrılma kararımızla birlikte, söz konusu arazinin kamuya devri ile ilgili süreci de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız nezdinde başlattık. Bu arazinin nasıl değerlendireceği konusu ise ilgili kamu kurumlarının tasarrufunda olup bizim BMC olarak bu konuda herhangi bir tasarrufta bulunmamız söz konusu değildir.

TANK PALET FABRİKASI FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR
Bununla birlikte zaman zaman çok karıştırıldığı için bir konunun da altını özellikle çizmek istiyoruz. BMC’nin Karasu’ ya yakın bir bölgede, Arifiye’de yer alan Tank Palet Fabrikası’ndaki faaliyetleri planlandığı çerçevede sürmekte olup, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir.

BMC, tüm yatırımlarında olduğu gibi yeni fabrika yatırımı projesinde de ülkemiz için katma değer yaratmaya odaklanmış olup; yeni yerleşkede inşa edilecek fabrika ile birlikte bu projenin aynı zaman planıyla, sorunsuz bir şekilde devam ettiğini tüm kamuoyunun bilgisine sunarız. Birçok segmentteki aracın üretimini planlandığımız yeni fabrikamızla, ülkemiz için katma değer ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi