MÜSİAD Sakarya Şubesi’nde gerçekleşen ziyarete çok sayıda MÜSİAD üyesi ve Sakarya Üniversitesi’nde okuyan Endonezyalı öğrenciler katıldı. İki ülke arasındaki ticaretin ve ilişkilerin değerlendirildiği ziyarette açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu;

“BİZLERİ ÇOK MUTLU EDİYOR”
“Endonezya halkı bizlerin hem ilimizde, hem ülkemizde hem de kutsal topraklara gittiğimizde büyük bir samimiyet hissettiğimiz bir millet. Sıcaklığınız ve samimiyetinizin yanı sıra bir de din kardeşimiz olmanız bizleri çok mutlu ediyor. Davetimize icabet ederek, şehrimize ve şubemize tekrar geldiğiniz için teşekkür ederiz.” Cümlelerine yer verdi.

“BİZLER KARDEŞ ÜLKELERİZ”
Endonezya Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal; “Bugün dünyanın 13. Büyük ekonomisi olan Endonezya’nın, 2040 yılında dünyanın en büyük 5 ekonomisi içine gireceği öngörülüyor. Endonezya doğuda kalan bir ülke, ancak asla uzak doğu değil. Bizler birbirimize gerek düşünce olarak, gerek konum olarak, gerek ise kalben fazlasıyla yakınız. Buraya yanımda Sakarya Üniversitesi’nde okuyan vatandaşlarımla birlikte geldim. Bu akıllı kardeşlerim desteklerinizle sektörlerinde uzmanlaşarak hem size, hem Türkiye’ye, hem de vakti geldiğinde Endonezya’ya katkı sağlayacaklar. Bundan 600 yıl önce Osmanlı zamanında Portekizlilerin bize açmış olduğu savaşta sizler bize asker gönderdiniz, bizler de şimdi size mühendis gönderiyoruz. Bizler kardeş ülkeleriz, dost ülkeleriz. Birbirimizden beslenmeli, birbirimizin kıymetini bilmeliyiz.” Dedi.

Soru-cevap şeklinde geçen ziyarette Sn. Iqbal, Endonezya hakkında MÜSİAD Sakarya üyelerinin tüm sorularını yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi