Kocaeli’de gerçekleştirilen kurulda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, MARKA Genel Sekreteri ve YERELSEN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Çöpoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, ilçe belediye başkanları, YÊRELSEN üyeleri ve basın mensupları katıldı. 5. Olağan Genel Kurulun ardından Başkan Zeki Toçoğlu, yeniden YERELSEN Genel Başkanlığı’na seçildi.

BU ÜLKE İÇİN MÜCADELE EDEN BİR KURUMUZ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, “Kongremizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. YERELSEN kurulduğu günden bu yana çalışanlara ve her konuya değinen bir kurum oldu. YERELSEN’in bugünlere gelişinde katkı sağlayan yöneticilere çok teşekkür ediyorum. TÜRK-İŞ olarak bayrağımız ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne her zaman sahip çıktık. Bu zor günlerimizde ülke olarak bir ve beraber olmak zorundayız. TÜRK-İŞ bu ülke için mücadele eden bir kurumdur. Önceliğimiz ülkemizin birliği ve bütünlüğüdür” ifadelerini kullandı.

İLİŞKİLERİMİZ GÜVENE DAYALIDIR
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, “2005 yılından bu yana çalışma hayatında YERELSEN büyük bir boşluğu doldurmuştur. YERELSEN’in toplu iş sözlenmelerine kalite getirdiğini söylemek isterim. YERELSEN’in varlığını önemsiyoruz. Sendikamız ve YERELSEN arasında güvene dayalı büyük bir işbirliği var. Hem belediyelerimizin hem de emekçilerimizin daha iyi şartlarda çalışması için önemli işlere imza attık. Doğru, ilkeli, tutarlı ve karşılıklı güvene dayalı yapmış olduğumuz işlerimizi bundan sonra da devam ettireceğiz. Bugün göreve seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Kongremizin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

ÜLKEMİZİN EN GÜÇLÜ SENDİKALARI ARASINDAYIZ
Başkan Zeki Toçoğlu, “Sendikamızın kuruluşunun üzerinden yaklaşık 13 yıl geçti. Bu süreçte 4 Olağan Genel Kurul ve 5 Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirdik. Kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye’nin hemen her yerinde pek çok önemli projeye imza atan bir sendikayız. Profesyonel bakış açımız ve uzman ekibimizle şuanda Türkiye’nin genelinde her yıl onlarca toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürütmekteyiz. Eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimizi hız kesmeden devam ettiriyoruz. Profesyonel bir anlayışla çalışmalarının çıtası yükselten, Avrupa Birliği’nden aldığı projeleri başarıyla uygulayan ve 29 ilde toplam 94 üyesi bulunan bir sendika olarak bugün Kamu işverenleri alanında Türkiye’nin en güçlü sendikaları arasındayız.

SAMİMİYET VE GAYRET
Toçoğlu, “13 yıldır profesyonelce yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde bugün kamu işverenleri sendikası alanında referans alınacak bir kurum haline geldik. Bugün YERELSEN kanaati dinlenen, danışmanlık alanında kendisine başvurulan kurumsal bir marka durumuna gelmiştir. YERELSEN bugün bir marka ise, bu, yaptığımız tüm faaliyetlerde her zaman arkamızda duran, doğru yaptığımız her işte bize sonsuz destek veren siz değerli üyelerimizin ve Belediye Başkanlarımızın sayesindedir. Buradan bu sürece samimi gayretleri ile katkıda bulunan üyelerimize, Belediye Başkanlarımıza ve sendika çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreç aynı samimiyet ve gayretle yoluna devam edecektir” dedi.

DÜZEYLİ VE AHENKLİ ÇALIŞMA ORTAMI
Toçoğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Sendikamız, yapmış olduğu faaliyetleri mütevazi üyelik aidatları ile sürdürmektedir. Bu sınırlı bütçe ile önemli işler başardık. Sendikamız hizmetlerinin yürütülmesinde etkinlik, verimlilik ve tutumluluk ilkelerinden ödün vermedik. Sendikamızın gelirlerini etkin bir şekilde kullandık. Bu dönemde, gerek sendikamız üyeleri arasında; gerekse yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri arasında çok düzeyli ve ahenkli bir çalışma ortamımız oldu. Ben, geçen bu süreçte, her şeyden önce, sendikamızın kuruluşunda büyük destek veren değerli Belediye Başkanlarımıza, kurucu üyelerimize,  kurulduğundan güne kadar görev almış Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerine ve sendikamız ekibine teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi