Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini diledi.

"CANLARINI FEDA EDİYORLAR"
Sakarya'nın Erenler ilçesindeki bir restoranda düzenlenen tevcih töreni ve iftar programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir: "Kolluk birimlerimiz, askerimiz evimizde rahat uyuyalım diye uykusunu terk edebiliyor. Bizim can güvenliğimiz, namus emniyetimiz sağlansın, vatanımıza bir zarar gelmesin diye en kıymetli varlıkları olan canlarını feda ediyorlar" dedi

"YAPILAN FEDAKARLIK BÜYÜK"
Uğrunda ölmeyi göze aldıkları mukaddesat, vatan, bayrak, ezan, namus için yapılan fedakarlığın, fedakarlıkların en büyüğü olduğunu dile getiren Nayir, "Yine bu uğurda can vermeye hazır olduğunu gösteren gazilerimiz de ondan sonra gelen bir fedakarlığı, rütbeyi elde ediyorlar. Bu rütbelerin karşılığını verecek olan Cenabı Hak'tır ama dünyada da bunun belgesi, tescili olarak Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından devlet övünç madalyaları hazırlanıyor." diye konuştu. Nayir, madalyaları sahiplerine tevcih edeceklerini belirterek, "Yapılan fedakarlık büyük. Kolluk birimlerimiz, askerimiz evimizde rahat uyuyalım diye uykusunu terk edebiliyor. Bizim can güvenliğimiz, namus emniyetimiz sağlansın, vatanımıza bir zarar gelmesin diye en kıymetli varlıkları olan canlarını feda ediyorlar. Bundan daha büyük bir fedakarlık düşünülebilir mi?" ifadelerini kullandı.

Vali Nayir, konuşmasının ardından, şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Aktaş, şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız, şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Şare'nin yakınlarına ve gazi Osman Köse'ye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

YOĞUN KATILIM
İftar yemeğiyle sona eren programa, Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Üstündağ, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Editör: Haber Merkezi