İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Erzincan'dan Sakarya'ya gelerek kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezen öğrenciler için program gerçekleştirildi. Sakarya Valiliğince yürütülen proje çerçevesinde kente gelen Erzincanlı 133 öğrenci, kentin tarihi ve turistik mekanları gezdi.
Ardından bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Erzincan Refahiye'de kaymakamlık yaptığını ve buradan gelen çocukları Sakarya'da ağırlamaktan mutlu olduğunu anlattı.
Depremden üç yıl sonra oraya atandığını ve zamanın Valisi Recep Yazıcıoğlu ile çalıştığını anlatan Balkanlıoğlu, "Depremin izleri devam ediyordu. Erzincan ile Sakarya'nın kaderi yaklaşık olarak aynı. Fay hatları üzerinde belirli periyotlarla deprem yokluyor. Son dönemde depreme yönelik önlemler alındı, binalar ona göre yapıldı. Umarız ki bu acılar hemen unutulmaz, insanlarımız sağlam, dayanıklı binalar yapar." diye konuştu.
Erzincan'ın çok güzel bir kent olduğunu, halkının vatanına, devletine bağlı vatansever insanların çok olduğu bir il olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın da oralı olduğunu hatırlattı. Başbakan Yıldırım'ın Türkiye'yi deniz otobüsüyle tanıştırıp, modern ve hızlı ulaşım ağına kavuşturduğunu da aktaran Balkanlıoğlu, çocuklara çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Kardeşlik ve barışın herkesin birbirini tanıyıp görerek gerçekleşebileceğine işaret eden Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:  "Bu dünya herkesi besleyecek, büyütecek kadar yeterli imkanlara sahip. Allah yarattığı her kulunun rızkını üstlenmiş. Yeter ki biz israf etmeyelim, paylaşmasını bilelim. Eğer zenginler tam olarak zekatını, fitresini verse Türkiye'de fakir kalmaz. Hayır hasenatını tam yapsa ve israfın önüne geçsek dünyada aç kalmaz. İşte bunu sağlayacak sizlersiniz çocuklar. Eğer sizler esaslı, sağlam karakterli değerlerine bağlı olarak yaşarsanız ve bu şekilde eğitim alırsanız, kurt ile kuzu yan yana gezer. Çünkü sizin kalbinizde hiçbir kötülük yok. Kimseyi dövmek, öldürmek istemiyorsunuz. Hatta kuşlara, kurtlara acıyorsunuz, şehirlerin kirlenmesini istemiyorsunuz. İnşallah büyüyünce de bunları devam ettirirsiniz ve büyüklerinize örnek olursunuz. Umarım Sakarya'da eğlenirsiniz. Bu proje için başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler diliyorum."
Konuşmaların ardından Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu ekibi gösteri sundu.

Editör: Haber Merkezi