Vali Çetin Oktay Kaldırım, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle mesaj yayımladı. Vali Kaldırım; “Türk bağımsızlık mücadelesinin, azminin ve kahramanlığının en büyük örneklerinden biri olan Çanakkale Savaşı, Türk milletinin yeniden varoluş ve diriliş destanıdır, dünyada eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale Zaferi tarihimizin altın yapraklarında yerini almış birçok şanlı mücadele gibi, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir milletin omuz omuza vererek yekvücut olup üstlendiği büyük mücadelenin adıdır.

ÇANAKKALE’DE RASTLANAN MUAZZAM RUH
“Bu vatan her metrekaresi şehit kanıyla sulanmış, ecdadımızın şanlı destanlarıyla binlerce mefahire mazhar olmuş ve bağrında büyütüp kök saldığı insanlık değerleriyle zirveleşmiş dünyanın en kıymetli mekânıdır.
Bugün bizlere düşen, Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruh ve şuurun idrakinde olarak hareket etmektir. Bizi biz yapan, bizleri başarıdan başarıya koşturan, bizi yeryüzünde milletlerin en azizi kılan değerlerimizin etrafında kenetlenmek, onları koruyarak yeni nesillere aktarmaktır. Şehit ve gazilerimizin emaneti olan aziz vatanımıza aynı bilinç ve idealle sahip çıkarak, çok çalışıp onu yeni ufuklara taşımaktır.

Bizler, Çanakkale’de yan yana, omuz omuza yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla ülkemize yönelik her türlü hasmane tutum ve saldırı girişimlerine karşı millet olarak tek yürek halinde vatanımıza sahip çıkmalı, birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmeye dört elle sarılmalıyız.”

BİRLİK VE BERABERLİK RUHU
“Şunu iyi bilmeliyiz ki; birlik ve beraberlik şuurunu diri tuttuğumuz, değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, kazanamayacağımız hiçbir mücadele, elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle istiklalimizin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferinin 106’ncı yıl dönümünde Çanakkale’de tarih yazarak bu vatanı bize armağan eden Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere; tüm aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve minnet, gazilerimizi şükranla anıyor, bize bıraktıkları bu eşsiz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Editör: Haber Merkezi