Konsept düğünlerin ayrı bir tadı ve havasının olduğunu biliyoruz! Düğün organizasyonu için farklı bir tema arayışında olan çiftler için önerimiz; modası hiç geçmeyen, nezih bir ortama sahip olan tekne düğünü! Tekne konseptiyle; yaz mevsiminde bunaltıcı sıcakların etkisinden kurtulup masmavi ve ferah bir düğün organizasyonu düzenleyebilirsiniz. Mavinin ve beyazın muhteşem uyumuyla birlikte düğününüze bambaşka bir hava katacağınızdan şüpheniz olmasın!

Tekne Düğünü Nasıl Olmalıdır?

Peki, tekne düğünü nasıl olmalıdır? Tekne düğünü, diğer düğün konseptlerine göre bambaşka bir atmosfere sahip. Düğün dekorasyonunuzu mavi, beyaz, bej renklerini kullanarak düzenleyebilirsiniz.  Fakat ortamı canlandırmak istiyorsanız; kırmızının sıcak tonlarını kullanabilirsiniz. Renk konusunda sizlere vereceğimiz en iyi tavsiye; karmaşık renklerden ve desenlerden uzak durmanız yönünde. Karmaşık renkte veya çok desenli bir dekorasyon, tekne konseptinin büyüsünü kaçıracağı gibi, zarif ve şık bir görüntü elde etmenize de zorlaştıracaktır. Bu bağlamda renk seçiminizi mavinin tonları ve beyazla kombinleyebilirsiniz.

Bunların yanı sıra tekne düğününüzün ilk mesajını davetiyenizle verebilirsiniz. Davetlilerin ne tür bir düğün organizasyonuna katılacakları hakkında ufak bir ipucuna sahip olmaları düğün organizasyonunuzu daha gizemli kılacaktır. Bu bağlamda; dalga veya tekne figürlerinin olduğu, sade ve şık bir davetiye tasarımı tercih edebilirsiniz.

Tekne temalı düğününüz için uyumlu tercihler yapmaya özen gösterin. Doğru mekan, doğru süslemeler, doğru ışıklandırmalarla kusursuz bir düğün organize etme imkanı yakalayabilirsiniz. Tekne düğünü için, teknenin kapasitesi de oldukça önemli bir unsurdur. Tahmini davetli sayınızı göz önünde bulundurarak tekne kapasitesi açısından doğru bir araştırma yapmanızı öneririz.

 Tekne düğününde olmazsa olmaz şeylerden bir tanesi de göz zevkinize hitap eden ve misafirlere görsel bir şölen sunan süsleme seçenekleri ve masa düzenidir. Masa düzeninizi tekne konseptine uygun bir şekilde planlayın. Mavinin ağırlıkta olduğu mumlar ve peçetelikler kullanabilirsiniz. Aynı zamanda nikâh şekerlerinizi, masadaki küçük aksesuarları deniz kabuğu, gemi dümeni veya balık figürleriyle süsleyerek konseptinizi tamamlayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra; tekne düğünlerindeki ikramlıklar genellikle menü veya kokteyl şeklinde olmakta. Bu ikramları tercihinize göre planlayabilirsiniz.

Teknede Düğün Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Düğün organizasyonları planlarken özellikle bir tema üzerine organizasyon yapıyorsanız dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Teknede düğün yaparken de göz önünde bulundurmanız gereken faktörler ve almanız gereken önlemler vardır. Bu faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tekne düğünü organizasyonu için firma araştırması yaparken firmaların aldığı önlemleri araştırmaya özen gösterin.
  • Misafirlerin sayısına göre bir tekne seçimi yapmaya dikkat edin.
  • Düğün esnasında herhangi bir sorun çıkmaması adına; olası bir deniz tutmasına karşı önlem almanız önerilir.
  • Tekne düğünlerinin en riskli yanlarından biri hava koşullarıdır. Düğün gününüzde ani gelişen bir fırtına veya yağış, gününüzü mahvedebilir. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak yedek bir alternatif düşünmek sizlere avantaj sağlayacaktır.
  • Tekne düğünlerinde doğru gelinlik seçimi de dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır. Bu bağlamda kabarık ve uzun gelinlik modellerinden uzak durmanız gerekir. Dar bir alan söz konusu olduğundan ağır olmayan, hareketinizi kısıtlamayacak gelinlikler tercih etmeniz önerilmektedir.

Teknede Düğün Yapmanın Maliyetleri

Düğün hazırlığında doğru bütçe planı yapmak sizleri oldukça rahatlatacaktır. Düğün mekanından, takılara kadar her şeyi bütçeniz doğrultusunda planlarsanız düğün hazırlık süreciniz kolaylaşacaktır. Bu bağlamda teknede düğün yapmanın maliyetleri hakkında şu bilgileri verebiliriz:

Tekne düğünü için fiyatlar; düğün gününe, konuma, davetli sayısına, menü tercihine ve sunulan hizmetlere göre değişkenlik göstermektedir.

Tekne düğünü için;

  • Taban fiyat; kişi başı 25 TL olup

* Tavan fiyat; kişi başı 300 TL’ dir. 

Editör: Haber Merkezi