Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti:
“14 Ağustos Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Kadir Gecesidir.
Kadir Gecesi, kadr-ü kıymet bilme, Rabbimizin bizlere sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanıdır. Kadir gecesini idrak etmenin ve ondan nasiplenmenin yolu ise, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz mesajını anlamak ve onun aydınlattığı istikamette yürümekte geçmektedir.
Rabbimiz Kadir Gecesinin değerini Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde bildirmektedir: "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadr, 97/1-5)
Bu gece aynı zamanda dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bizler, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde böylesi müstesna geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirmeli, hikmet gözüyle kendimizi sorgulayıp, özeleştiri yapıp, işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dilemeliyiz. Bu gecede, kendimizle, Yüce Yaratıcımızla ve çevremizle barış içinde yaşamanın ve hayatımızı anlamlı kılmanın yollarını aramalı, kendimiz, ailemiz ve bütün insanlık için dua etmeliyiz.
Bu gecede, Sevgili Peygamberimiz (a.s.) “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir."
Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ, mesajını şöyle tamamladı:
“Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Sakaryalıların Kadir Gecesini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını, müminlerin de affına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi