SESOB’TA KURSLAR BAŞLIYOR…
Adalet Bakanlığı bilirkişilik müessesesini daha aktif ve etkin hale getirmek için bir dizi kararlar aldı. 22 Ekim tarihine kadar ‘Temel Eğitim’ almayan bilirkişiye dosya verilmeyecek.

SON GÜN 22 EKİM
Adalet Bakanlığı ülke genelinde bilirkişilik temel eğitim verecek kurumları açıkladıktan sonra 22 Ekim’e kadar eğitim almayanlara dosya verileyeceğini ilan etti. Ülkede temel eğitim verebilir 11 kurumdan birisi olan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) bilirkişilik temel eğitimi için 3 derslik oluşturup kursiyer kaydetmeye başladı.  Bilirkişiler 4 günlük zorunlu eğitimi aldıklarını gösterir belgeyle beraber dosyalarını 22 Ekim tarihine kadar adliyelere teslim etmek zorundalar.

MÜRACAATLAR BAŞLADI
Adalet Bakanlığı “bilirkişilik müessesesine” standart getirmek için attığı adımların ardından yeni dönemde bilirkişilik yapacakların 22 Ekim’e kadar eğitim aldıklarını gösteren belgeyle dosyalarını adliyelere teslim etmelerini istedi. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı, mahkemelerde bilirkişi olarak görev alacak kişilere ‘eğitim verebilir’ yetkisi verdiği SESOB sürenin de daralmasından dolayı Cumartesi ilk kursiyerlerini eğitime alacak. 3 derslikte başlayacak kurslar için kayıtlar başladı.

KAYIT İÇİN ACELE EDİN
Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan “Adalet Bakanlığı’nın ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi Verebilir’ yetkisi verdiği 11 kurumdan biriyiz. Bilirkişilik müessesesini daha etkin kullanmak isteyen bakanlığımız eğitim zorunluluğu getirdi. Biz SESOB olarak hazırlıklarımızı yaptık. İlk kursiyerlerimizi cumartesi günü eğitime almaya başlayacağız. Yoğun bir talep var. 22 Ekim’e kadar bilirkişilik yapacakların eğitimlerini tamamlayıp dosyalarını teslim etmeleri gerekiyor. İlgililer bir an evvel kayıtlarını yaptırıp, kurslara katılsınlar” dedi

Editör: Haber Merkezi