İl Sağlık Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla sağlık çalışanlarına yönelik “Bilinçli gebeler, sağlıklı bebekler söyleşisi” yoğun bir katılımla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi salonunda gerçekleşti. Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu’nun konuk olduğu etkinlikte İl Sağlık müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Selin Tunalı Çokluk, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilçe sağlık müdürlüklerinden, kamu ve özel sektörden birçok sağlık çalışanı yer aldı. Adapazarı İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör açılış konuşmasında etkinliğin amacından bahsederek, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarında hizmet verdikleri gebe sınıflarının, okullarının bilinilirliğinin artırılmasının, daha fazla gebeye hizmet vermenin öneminden bahsetti.

DENEYİMLER PAYLAŞILDI

Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu ise özel sektörde profesyonel olarak yürüttükleri gebeler için hazırladıkları, gebelerin hem bilgi düzeyini arttıran hem de keyifli ve rahat bir gebelik süreci geçirilmesini hedefleyen gebe kamplarındaki deneyimlerini paylaşarak sağlık çalışanları ile bilgi alışverişinde bulundu. Gebe sınıflarının daha bilinir hale getirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik sonunda Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu’na Prof. Dr. Arif Serhan Cevrioğlu tarafından plaket verilirken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Başhekim vekili Op. Dr. Atıf Çetin’e de çiçek takdim edildi.

GEBELİK SINIFINDAKİ HİZMETLER

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında sürdürülmekte olan gebe sınıfları ve gebe okullarında, gebelik sürecinde karşılaşılabilecek problemlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olunması, keyifli ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirilmesi ve hatta doğum sonrası emzirme başta olmak üzere her türlü konuda bilgi ve danışmanlık alabilmesi hedefleniyor. Gebe sınıflarında gebelere hizmet vermek üzere ebe, hemşire, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog gibi bir çok profesyonel sağlık çalışanı yer alıyor. Gebelik sürecinde doğuma hazırlık, psikososyal destek gibi birçok konuda eğitim verilirken ayrıca gebelik sonrasında karşılaşılabilecek emzirme, bebek beslenmesi, lohusa depresyonu başta olmak üzere birçok konudaki sorunlara yönelik de pratik bilgiler verilerek uygulamalar yapılıyor. Diyetisyenler tarafından gebelerin beslenmesindeki önemli noktalara dikkat çekilirken, fizyoterapistler eşliğinde gebelikte uygulanabilecek fiziksek aktivite programlarından bahsediliyor. Psikologlar ise gebelikte karşılaşılabilecek her türlü psikososyal probleme karşı gerekli danışmanlık ve yönlendirme hizmeti sunuyor

Editör: Haber Merkezi