TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Sakarya Bilim Yolculuğunda” adlı bilim şenliği Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonunda yapılan programla başladı. Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program konuşmalarla devam etti.

HIZLA YÜKSELİYORUZ
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gevher, “Yaşadığımız yüzyılı siber ve teknolojik çağı olarak adlandırmaktayız. Bilgi ve teknoloji olma yolunda ülkeler arasında hızla yükseldiğimizi biliyoruz. Bilimsel çalışmaların ve projelerin eğitim, öğretimin alt yapısını oluşturan önemli bir basamak olduğunu unutmamalıyız. Bu durum bizim gibi eğitimcilerin yükünü arttırmaktadır. Öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalar da bilimsel düşünce teknikleri kullanarak öğrencilerimizin bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak ülkeyi, geleceğini yönlendirecek bilimsel alanlarda özgür ve farklı düşünceler ortaya koyabilen özgüveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacı ile Sakarya bilim yolculuğunda bilim şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz bilim şenliğinde bir çok proje ile öğrencilerimiz teknolojiyi nasıl geliştirip, teknolojiye nasıl hakim olabildiğini sizler görebileceksiniz” dedi.

BİLİMSEL PROJELER
Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, “Proje tabanlı geleceğe yönelik çalışıldığı taktirde mutlaka bir gelecek görüyoruz. Sakarya’ya baktığımız da tarımı ayrı bir derya, hayvancılığı ayrı bir derya, sanayisi apayrı bir derya. O halde sayın valimizin önderliğinde yürüttüğümüz kamu-üniversite iş birliği çalışmaları var. Biz bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarımızın sanayicilerimizin şuan ortak yürütülen projelere desteklerini görüyoruz. Eğer öğrencilerimizin meslek seçimlerindeki konuları, öğrencilerimizdeki o cevherleri yerinde zamanında gecikmeden öğrendiğimiz taktirde gerek TÜBİTAK olsun, gerek yerel idarelerimiz olsun destekleme yapılır. Öğrencilerimize tek tavsiyem var bu bilimsel projelerde yer almaya devam edin. Biz size gönülden destekliyoruz” diye konuştu.

İÇERİK
Program sonrasında protokol açılan stantlarda öğrencilerin yaptığı projeleri inceledi. Öte yandan Sakarya Üniversitesi, Serdivan Belediyesi, Sakarya AFAD İl Müdürlüğü, Serdivan Fikir Sanat Akademisi, Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi gibi kurumların destek verdiği şenlikte eğlenceli bilimsel deneyler, bilim atölyeleri, film ve planetaryum gösterileri, zeka oyunları atölyesi, mühendislik atölyeleri, robotik ve astronomi faaliyetleri, afetten korunma yöntemleri ve bilimsel söyleşiler gibi etkinlikler yer aldı.

KATILANLAR
Programa Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gevher, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Müdürü Hüseyin Kaşkaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi