Gazetemiz Genel Müdürü Zeki Aydıntepe ile görüşen Kaşdaş, yerel basının sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunarak, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BİK YEREL BASININ YANINDA
Yeni Sakarya ziyaretinde, genel müdürümüz Aydıntepe ile yerel basının içinde bulunduğu ekonomik sorunlar ve çözüm yolları kosunda fikir alışverişinde bulunan BİK Şube Müdürü Kaşdaş kurumun, krize karşı sağladığı kolaylıkları gündeme getirdi.
Son dönemlerde dış kaynaklarca ülke ekonomisine yönelik manipülasyonlar sonucu dövizdeki öngörülmeyen dalgalanmaların tüm sektörlere olduğu gibi gazetelere de etkisinin olduğunu belirten
Kaşdaş, Basın İlan Kurumu’nun gündemdeki krizin etkilerini azaltmak amacıyla düzenlediği mevzuatlarlarla yerel basının yanında olduğunu vurguladı.

ESNEKLİK VE KOLAYLIK
Kaşdaş, “BİK Genel Kurulu, yurt genelindeki resmi ilan yayınıyla ilgili yaklaşık 1.150 gazetenin üretim maliyetlerinde tasarrufa imkan tanımak amacıyla olağanüstü toplandı. Dalgalanmalardan tüm sektörlerde olduğu gibi olumsuz etkilenen resmi ilan yayınıyla ilgili gazetelere yükletilecek vecibelerde esneklik ve kolaylık getirilmesi yönünde BİK mevzuatındaki asgari fiili satış adetleri ile asgari yüz ölçümü miktarına ilişkini maddeler yeniden düzenlendi. Mevzuatın ilgili maddelerinin hükümleri toplantıya katılan üyelerin oy birliğiyle kabul edildi” diye konuştu.

‘ÖZEL İLAN’ PROJESİ
Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, alınan resmi ilanların yanısıra özel sektörden alınabilecek ilanların da bir havuz sistemi içerisinde, ilde yayınlanan yerel gazeteler arasında pay edilebileceği önerisini getirdi. BİK Şube Müdürü Kaşdaş, gazetelerin bu projeye olumlu bakmaları halinde, yerel basına önemli oranda ekonomik katkı sağlayabilecek özel ilan konusunda, Basın İlan Kurumu olarak destek vereceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi