Basının, gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edildiğini ve bu sayede toplumun geniş kesimlerini etkileyerek yönlendirebildiğini kaydeden Kaşdaş mesajında; “Haber verme ve kamuoyunu bilgilendirme görevini yaparken, toplumsal dinamikleri, kamu düzenini, basın ahlak esaslarını sorumlu yayıncılık gereği gözetmek basının en önemli görevlerinin başında gelir. Basın özgürlüğü, objektif yayıncılık ve tarafsız haber verme kriterleri göz önünde bulundurulduğunda, sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihimizin şüphesiz en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir.
Özgür, tarafsız ve güçlü bir basın, bir ülkenin demokratik gelişmişliğinin de en önemli göstergelerinden biridir. Bu açıdan yerel ve ulusal basınımız, şehrimizin gelişmesi, ülkemizin ilerlemesi, hayatın her alanında standartların yükselmesi ve hedeflerimize ulaşılmasına katkılarını bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de sürdürecektir.
Basında sansürün kaldırılışının 111. Yıl dönümü vesilesiyle, Sakarya’daki meslektaşlarım başta olmak üzere tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi