Detaylı araştırmalar sonucunda seçtiğiniz ve yüksek meblağlar ödeyerek satın aldığınız beyaz eşyalarınızın kısa zamanda bozulmasını istemezsiniz. Ancak bunun için beyaz eşyaların ömrünü nasıl uzatabileceğiniz konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. Sizin için bu konuda bazı ipuçlarımız var.

Çamaşır makinesini nereye yerleştirdiğiniz önemlidir. Yüzeyin engebeli olmaması gerekir. Aksi halde zamanla kazan bölümünün bağlantı noktalarında sorunlar olmaya başlar. Ayrıca çamaşır makinesini kullandıktan sonra kapağını açık bırakmalı ve içerisinin nemli kalmasını önlemelisiniz. Çok güçlü kimyasal maddeler ile temizlememeye de önem vermelisiniz. Güçlü kimyasallar çamaşır makinesinin iç ve dış bölümlerine zarar verebilir.

Bulaşık makinesinin ömrünü uzatmak için filtresinin mutlaka düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Filtre temizliğini ihmal ederseniz kısa zamanda makine içerisinde kötü bir koku oluşacaktır. Aynı zamanda bulaşıkların temiz bir şekilde yıkanmadığını, lekeler kaldığını da görebilirsiniz. Bulaşık makinesini aşırı oranda doldurmak da yapılabilecek hatalardan biridir.

Kurutma makinelerinin ömrünü uzatmak ise fanının düzenli olarak temizletilmesiyle yakından ilgilidir. Yılda 1 defa mutlaka fanı temizletilmeli ve böylelikle performans kaybı yaşaması önlenmelidir. Ön kısmı ve panel kısımları da düzenli olarak temizlenirse satın aldığınız kurutma makinesini daha uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Ütü kullanımında ise ısı ayarını çok sık değiştirmemek ve aynı zamanda içerisine şebeke suyu koymamak önemlidir. Şebeke suyunda kireç bulunduğundan zamanla iç aksamında kireçlenmeler meydana gelebilir. Bunun yerine içme suyu kullanarak ütünün kullanım ömrünün uzun olmasını sağlayabilir, kireç nedeniyle olası arızaların önüne geçebilirsiniz.

Son olarak buzdolabının ömrünü nasıl uzatacağınıza da değinelim. Bunun için öncelikle hava lastiklerini sürekli temiz tutmaya özen göstermeniz gerektiğini belirtmeliyiz. Eğer buzdolabınız aşırı düzeyde ısınıyorsa hava alıyor olma ihtimali yüksektir. Hava alıp almadığını netleştirmek için de lastikleri temizlemeli ve sonrasında yeniden ısısını kontrol etmelisiniz. Altta bulunan kompresör ızgaralarını da yılda bir defa temizlemenizde fayda var. Temizliğini yapmak için elektrik süpürgesi kullanmalı, çok güçlü kimyasallar ile bu bölümün temas etmesini önlemelisiniz.

Evinizdeki beyaz eşyalarda arızalar meydana geliyorsa beyaz eşya servisi çağırmanızda fayda var. Güvenilir bir beyaz eşya servisi bulmak için Armut.com adresine tıklayabilirsiniz. Size yakın bir yerde hizmet veren yetkili servislere bu adres üzerinden hızla ulaşmanız mümkün!

Editör: Haber Merkezi