Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman'ın, Berat Kandili’ni kutladı. Arman, “Rahmetin sağanak sağanak yağdığı bir rahmet iklimini, mübarek üç ayları ve mübarek geceleri idrak ediyoruz. Bu rahmet ikliminde Rabbimiz’in lütfuna ve rahmetine erişmemize vesile olacak mübarek gecelerimizden biri de şüphesiz 30 Nisan pazartesiyi salıya bağlayan gece idrak edeceğimiz Berat Kandili’dir. Bu gece Sevgili Peygamberimiz’in, Allah’a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye ettiği ve o gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!’ buyurduğu bir gecedir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191)
Bu mübarek gecede beratımızı almamız, Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, ahlakî prensipleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını bir kez daha idrak ederiz. Başkalarının hak ve hukukuna riayetin temel dini ödevlerimizden olduğunu, harama el uzatmanın, kul hakkı ihlalinin bizi ilahi mağfiretten uzaklaştıracağını biliriz. Yaradanı’na, kendisine, yakın-uzak çevresine ve bütün insanlığa karşı sorumlulukları bulunan bir varlık olduğumuzu bu gecede tekrar hatırlar, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi tekrar sorgularız.
Böyle mübarek gün ve geceler, Kur’an’la buluşma, Hz. Peygamber’in evrensel öğütlerine kulak verme ve O’nun sünneti ile hayat bulma fırsatıdır. Bu gece, Kur’an’ın ve Peygamber’in (SAV) bizlere öğrettiği dualarla Yüce Rabbimize yakarma zamanıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün Sakaryalılar’ın ve İslâm âleminin Beraat Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle ülkemizin, âlem-i İslâm’ın ve tüm insanlığın beraate ermesini, son yıllarda bir türlü istikrara kavuşamayan İslâm dünyasında, kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, fitne ateşinden, kargaşa ve kaos ortamından uzaklaşmasını, İslâm ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik coğrafyasına dönüşmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.  Beratınız mübarek olsun."

Editör: Haber Merkezi