Hendek Belediyesi personeline yönelik afet ve acil durumlarda hazırlık seviyesini artırmak amacıyla, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) eğitmeni Ercan Kaba tarafından afetler öncesinde alınabilecek önlemler, afet esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken temel hususlar ve hazırlıklar hakkında farkındalık eğitimi verildi.

GRUP HALİNDE

Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah/Toplantı salonunda 2 grup halinde gerçekleştirilen eğitim programında bölgede gerçekleşebilecek muhtemel afetler öncesinde alınabilecek tedbirler, afet esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken temel hususlar personele hatırlatıldı. Ayrıca depremin zarar verici etkilerinden korunma yolları, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, yangınlara ilk müdahale gibi konular hakkında bilgiler verildi.

AFET ÇANTASI

Özellikle deprem gibi afetlerde hayati öneme sahip acil durum çantasının öneminin vurgulandığı eğitimde afet çantasında; su, bisküvi, konserve, radyo, sağlık çantası, düdük, fener, pil, diş macunu, yağmurluk, battaniye gibi yaşam malzemeleri, ilk yardım ve temel sağlık malzemeleri ile şeker, kalp, tansiyon hastalarının ilaçlarının bulunduğu hatırlatıldı.

TOPLANMA VE BARINMA ALANLARI

Personele verilen eğitimde, Afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlarda (TOPLANMA VE BARINMA ALANLARINDA) bulunulmasının çok önemli olduğu vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi