Yüce, mesajında, tarımın Sakarya'nın sahip olduğu en önemli avantajlardan biri olduğunu belirtti.

Geleneksel tarım anlayışını modern teknolojiyle buluşturarak tarımda 4.0 seviyesini yakalayacaklarını aktaran Yüce, geleceği şekillendiren tüm çiftçilerin "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü"nü kutladı.
Alın teri ve emekle toprağı işleyen, şehrin tarımsal geleceğine en iyi şekilde katkı sunan tüm çiftçilere teşekkür eden Başkan Yüce, şehrin tarımsal kalkınmasında büyük rol oynayacak projelerinin devam ettiğini bildirdi.
Yüce, "Şehrimizin tarımda var olan potansiyelini biliyor, projelerimizle toprağı nakış gibi işliyoruz. Hamdolsun katma değeri yüksek olan endüstriyel kenevirin üretimini 100 dekarlık alanda gerçekleştirdik, hasadını da yaptık. Ardından yeni ekim alanları için ise planlarımızı hazırladık. İnşallah kenevir ürünlerinin üretimiyle şehrimiz ekonomisine katkılar sunacağız." ifadelerini kullandı.

Melen Botanik Vadisi’nin cennet vadisine dönüştürüldüğünü dile getiren Yüce, tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan 2 milyonu aşkın bitkiyi toprakla buluşturduklarını kaydetti.
Yüce, Akyazı'da Türkiye'de bir ilk olacak Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ile de jeotermal ısıtmalı topraksız tarım örneklerini gerçekleştireceklerine işaret ederek, Fidan ve Sera A.Ş. ile tarımda pek çok örnek çalışmaya imza attıklarını bildirdi.

Katma değeri yüksek ürünlerin üretimi için harekete geçtiklerini aktaran Yüce, "Salep ve safran ekiminin yanı sıra çilek ekimlerimizi de tamamladık. Ürün çeşitliliğini artıracak, mümbit topraklarımızda tarımı teşvik edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Şehrin tarımsal üretimde marka ürünlerinin de satışı ve pazarlaması noktasında gereken çalışmaların yapıldığını bildiren Yüce, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Göreve başladığımız ilk günden bu yana çiftçi kardeşlerimizin yanında olduk. Desteklerimiz, ortak projelerimizle çiftçilerimize katkılar sunduk. Salgın döneminde de tarımın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Çok şükür Sakarya doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her noktasında önemli bir tarım potansiyeline sahip. İnşallah bu zenginliğimizi en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi