Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sadi Tanış Kültür Merkezi'nde Uzun Çarşı esnafı ve şehir eşrafı ile buluşarak projelerini anlattı. Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Yeni Sakarya Gazetesi köşe yazarları Osman Karataş ve Yahya Bakır'ın da katıldığı proje toplantısında, Uzun Çarşı'nın üzerinin kapatılması ve SGK Kavşağı projesi başta olmak üzere bir dizi proje ele alındı.

ULAŞIM VE UZUN ÇARŞI
Başkan Ekrem Yüce, “Öncelikle şehrimiz ulaşımında çok önemli bir yere sahip olan ve ulaşım konusunda SGK Kavşağı’nda inşa edeceğimiz projeye resmen başladık. SGK Katlı Kavşağı ile bölgede zaman zaman yaşanan araç yoğunluğu sona erecek ve ulaşımlar rahat olacak. Sakarya'nın tarihi mirası olan Uzunçarşının 3. etap çalışmalarını hız kesmeden tamamlayacağız. Çarşımızın üzerini kapalı hale getirip, 27 adedi tescilli, 245 adet yapı aslına uygun şekilde restore edilerek yeniden ticaretin merkezi haline getirilecek" dedi.

RÜYA PROJE NEHİR ADA
Başkan Yüce, "Sakarya Nehri'nin kenarında oluşturulacak ada ile yeni bir yaşam merkezine sahip olacağız. Nehir üzerinde sandallarla keyifli gezintilerin yapılabileceği, kısa süreli konaklama imkanı sunacak bungalov evlerini içinde barındıran, konser alanı ve yürüyüş yollarının bir arada bulunduğu Nehir Ada projesi Sakarya'nın yeni buluşma noktası olacak" şeklinde konuştu.

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ VE KÜLTÜR
Şehir Kütüphanesi projesine değinen Yüce, "Kapalı Otopark, Fuaye Alanı, Mağazalar, Çocuk Kütüphanesi, Genç Kütüphanesi, Engelli Salonu, Bilgisayar Araştırma Salonu, Kafeterya, 2 Adet Okuma Salonu, Çalışma Alanları, Araştırma Salonu, Dijital Kaynaklar, Kapalı Arşiv, birçok sınıf ve atölyelerin yer aldığı Şehir Kütüphanesi'ni Sakarya'ya kazandıracağız. Sakarya'da bulunan yerel kültür dernekleri, ortak sosyal faaliyet alanları oluşturularak bir araya getirilecek. Kültürel mimarilerine uygun inşa edilecek yapılarda vatandaşlarımız yöresel lezzetlerle buluşacak." dedi.

ŞEHRİN TARIM GELECEĞİ
Toplantıda şehrin tarım geleceğine kazandırılacak Jeotermal Sera, Uygulamalı Tarımsal Eğitim Merkezi ve 54 Katılımlı Arıcılık projeleri için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Hazırlıklarımızı başlattık. Gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Jeotermal seracılık ile tüm yıl üretim yapacağız. UTEM ile hemşehrilerimizi bilinçli tarıma teşvik edeceğiz. Ayrıca çeşitli sosyal alanlara da projemizin içerisinde yer vereceğiz” dedi.

BAL SUYU PROJESİ
Sakarya’nın verimli topraklarını en iyi şekilde değerlendirmek için kolları sıvadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Kocaali Bal Suyu Projesi için gerekli adımlarımızı atıyoruz. İSKİ ile protokolümüzü imzaladık. Protokol ile hem gerekli görüldüğünde Kuzey ilçelerimize su temini hem de hayata geçireceğimiz projenin su ihtiyacını karşılayacağız. Sakaryamız'ın tarımına ve Sakarya’da arıcılığa büyük katkı sağlayacak projemizde 69 kilometre boyunca lavanta, adaçayı, kekik, biberiye, akasya çiçeklerinin ekimi tamamlandı. İnşallah proje ile Melen İsale Hattının altından su üstünden bal akacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi