Başkan Yılmazer, halkın bilgilendirilmesinde, aydınlatılmasında ve tarafsız haber almasında önemli bir görev üstlenen basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını ifade etti.
Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “İlçemizde, ilimizde, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylardan, yaşanan gelişmelerden haberdar olunması için zamanla sınırlı olmaksızın çalışan basın mensupları bizlere doğru bilgileri teknolojinin gerektirdiği hızda ulaştırmaya çalışmaktadırlar. Teknolojinin gelişmesiyle internet haberciliği yaygınlaşarak, yazılı ve görsel yayın yapan kurumlara internet haberciliği eklenmiş; haberler en kısa sürede geniş kitlelere ulaşmaya başlamış ve gazetecilik mesleğinin, haberin önemi daha da artmıştır.
Yaşanan bu gelişmeler basın mensuplarının sorumluluğunu daha da arttırmaktadır. Yapılan haberlerin anında tüm dünyada yankı bulması, basın mensuplarının tarafsız, doğru ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının ön planda tutulmasını gerektirmektedir. Mesleki olarak yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, doğrunun peşinde gitmekten ve değerli vatandaşlarımızın doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağlamaktan vazgeçmeden, tüm özverileriyle çalışmaktadır.
Değerli basın mensuplarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde her zaman aynı yolda yürüyerek, ilçemiz Sapancamız’a, Sakaryamız’a, Türkiyemiz’e hizmet etme çabası içerisindeyiz. Bu yolda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla önemli bir kamu görevini yerine getiren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; sağlık ve başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi