Erenler Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle Yunus Emre Diriliş Meydanında vatandaşlara aşure dağıttı. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk her fırsatta vatandaşlarla bir araya geliyor. Belediyenin geleneksel hale getirdiği aşure dağıtım töreninde Başkan Öztürk, kazanın başına geçerek elleriyle aşure dağıttı. Muharrem ayının paylaşmanın, bolluk, bereketin ve şükretmenin hatırlatıcısı olduğunu belirten Başkan Öztürk “Geleneklerimizin güzelliklerinde yeniden buluştuğumuz için şükredelim” dedi

ŞÜKÜR VE PAYLAŞMAK
Aşurenin bir ritüel olduğunu hatırlatan Başkan Öztürk;“Aşure yapıp dağıtmak bir gelenektir. Paylaşmanın, bolluk, bereketin ve şükretmenin simgesidir. Nuh'un tufandan sonra Aşure Günü'nü kutlamak için geminin ambarında kalan erzakı karıştırıp bir tür tatlı yiyecek hazırlamıştır. İçinde birçok farklı malzemenin kullanıldığı ve bir gelenek olan bugün hâlâ Aşure Günü Müslümanlarca yapılan aşure tatlısının böyle ortaya çıktığı öne sürülmektedir. Bizim için aşure programı düzenlemek ise paylaşmanın önemine vurgu yapmaktır” dedi.

YOĞUN İLGİ
Yoğun katılımın yaşandığı aşure dağıtımına Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, Erenler Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kaytaz, İlçe Müftüsü Harun Bayraktutar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten ve Şube Müdürleri, Muhtarlar Dernek Başkanı Şaban Süleyman, Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri, ilçe müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi