AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Erenler Belediyesi Meclis Üyesi Arif Akyol, Sakarya Romanlar Dernek Başkanı Orhan Tanyel ile birlikte Ankara ve İzmir dernek başkanları Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen buluşmada gündem “Romanların hayatın içinde daha fazla yer almasını nasıl sağlarız?” oldu.

DÖNÜŞÜMÜN ETKİSİ
Erenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bakanlıkta bıraktığı olumlu etkiden dolayı Başkan Cavit Öztürk bakanlığa davet edilirken Milletvekili Mustafa İsen ise eğitim ve sosyal hayata entegrasyonu ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı toplantının konuğu oldu. Romanların daha iyi şartlarda yaşaması ve geleneklerine bağlı bir şekilde topluma entegre edilmesinin konuşulduğu toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Öztürk “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ülke genelinde bir proje hazırlıyor. Bizlerden de görüş istedi” dedi.

AYRI GAYRI YOK
Öztürk “Roman vatandaşların geleceğinin konuşulduğu toplantıda fikrimizi beyan ettik. Çocukların zorunlu eğitimi tamamlamaları, iş hayatının içerisinde yer almaları, barınma ihtiyaçlarının sağlıklı bir şekilde karşılanması gibi konuları konuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, belediyecilikten geldiği için konulara vakıf. İlçemizde yaptığımız dönüşüm projesinden dolayı sağ olsunlar bizim fikrimizi de aldılar. Etnik köken, dil, din, irk ayırımı yapmadan insanlara hizmet etmek için yola çıkan bir fikrin temsilcileriyiz. Önümüzdeki günlerde projenin detayları daha net ortaya çıkar. Güzel işler olacağına inanıyorum ” dedi.

HEPİMİZİN MESELESİ
AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen bakanlıkta gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, Romanların yaşadığı sorunun toplumun sorunu olduğunu belirterek “Yıllardır bir arada yaşayıp gidiyoruz. Ancak Roman vatandaşlarımızın çözülmesi gereken sorunları var. Çocukların zorunlu eğitimi tamamlamaları da bu sorunlardan en önemlisi. Zorunlu eğitimi tamamlamaları için gerek yerelde gerekse ülke genelinde çalışmalar yapılmalı. Eğitimin yanı sıra barınma ihtiyaçları da önemli. Roman vatandaşlarımızın topluma entegrasyonu için adımlar atılacak. Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk ile birlikte önemli projenin iki gönüllü danışmanı olmaya hazır olduğumuzu ifade ettik” dedi.

Editör: Haber Merkezi