Başkan Özen, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimiz, 96 yıllık geçmişinde zorlu dönemlerden geçmiş, türlü badireler atlatmıştır. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz her zaman tüm gücüyle çalışacaktır. 

15 Temmuz gecesi tanıklık ettiğimiz, kardeşliğimize, milli birliğimize ve demokrasimize tehdit teşkil eden hain girişim milletimizin 96 yıl önce Cumhuriyetimizin kurulmasına vesile olan yüksek karakteriyle ve canı pahasına ortaya koyduğu mücadele ile bertaraf edilmiştir. Bu güne kadar yaptığımız gibi milletimizin sarsılmaz iradesinin yanında olarak, kadim kültürümüzden aldığımız güçle Ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle mukaddes vatanımızın istiklali uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandığı 96. kuruluş yıl dönümümüzü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor; bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere egemenlik ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi