Hülya Lüleci, “Değerli kamuoyunun da bildiği üzere, 5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile de ülkemizde her yıl 5 Aralık “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır dedi.

Medeni olduğunu iddia eden ülkelerde kadının nüfus sayımında kayıt bile edilmediği bir dönemde, Türk Kadınına sahip olduğu hukuki haklarını armağan eden, Türk Kadınını hak ettiği en üst seviyede görmek isteyerek bu yolda gerekli hukuki yaptırımları uygulayan Atatürk’ü Toplumsal Dayanışma Ve Kadın Gelişim Derneği (TKGD) olarak saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Aslında hala erkek egemen bir toplum olmamıza rağmen, her ne kadar bir arpa boyu yol alınmış olsa da eğitimli, donanımlı, öz güveni pekişmiş, eğitimli anneler ve annelere destek veren babalar sayesinde gelecekten ümitvarız.

Aslolan o'dur ki; dünya üzerinde insan hakları sorunu halledilirse, insanlar birbirini kadın ya da erkek diyerek ayrıştırmayıp, birbirini karşı taraf değil de BİREY olarak görürse! Ve; hukuken, dinen, sosyokültürel olarak da birbirinin haklarına saygı duyarak yaşarsa, herkes yerini bilirse ve siyasi partiler adayların kişilerin cinsiyetlerine, etnik kökenlerine göre değil de liyakatlerine, donanımlarına göre kıstas yapıp aday belirlerse, kadının mecliste olması için kotaya da ihtiyacı kalmaz, bu kutlama günü de gerçek anlamda bir kutlama günü olur kanaatindeyiz.

Daha mutlu bir dünya için tüm insanların uzlaşmacı, sağduyulu, birbirine saygı duyan bireyler olarak, kardeşçe ve barış içinde yaşaması dileğimizdir”

Editör: Haber Merkezi