FEDAKARLIK VE CEFAKARLIK
Programda öğretmenlere hitap eden Başkan Fevzi Kılıç, öğretmenlerin gelecek neslin mimarı olduğunu ifade ederek, “Takvimlerde sizlere bir gün yer ayrılmış olsa da, aslında her günümüzde ayrı bir yer tutan, hayat yolculuğumuzun en başından, gençliğimizin en dinamik çağına kadar yol yürüdüğümüz kıymetli öğretmenlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni neslin ihyası ve inşası için gece gündüz çalışan, coğrafya ve sınır tanımayan siz öğretmenlerimize her ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlerin mana dünyamızda kapladığı yeri birkaç kelimeyle anlatmanın oldukça zor olduğunu biliyorum. Fakat öğretmenlerimizi tanımlayacak iki sıfat olduğuna inanıyorum; fedakârlık ve cefakârlık. Hayatlarını bu iki sıfat çerçevesinde en kutsal mücadele için geçirmekteler” dedi.

İNSAN YETİŞTİRME SANATI
Başkan Kılıç, “Bu kutsal mücadeleyi de insan yetiştirme sanatı olarak tanımlayabiliriz. Ailesine, arkadaşlarına, şehrine, ülkesine ve dünyaya faydalı bir insan armağan etmek kadar pek az kıymetli şey vardır diye düşünüyorum. İnanıyoruz ki, ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı olan öğretmenlerimiz her geçen günümüze bir kandil daha yakıyorlar. Sizlerin fedakârlık dolu hizmetlerinin ışığında ilim ve bilim dünyamızda nice kandiller yanacaktır. Geçmişte ilim medeniyeti olarak anılan toplumumuz yine ve yeniden aydınlık günlere siz değerli öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecektir.”

‘ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM’
Başkan Kılıç, “Henüz yakın bir zamanda yaşanan bir hadiseden örnek vermek istiyorum. Yaşanan deprem esnasında, öğretmenlik yaptığı okulda öğrenci olan kendi çocuğuna koşmak yerine önce sınıfındaki öğrencileri terhis eden öğretmenimiz bahsettiğim fedakârlığın timsalidir. 22 yaşında, atandığı 8 ay olmuşken Batman’ın Kozluk ilçesinde hain terör örgütü Pkk tarafından şehit edilen Aybüke Yalçın fedakârlığın timsalidir. Bu fedakârlıkları unutmadan, annesinden, babasından, çocuğundan uzak kalmak pahasına sınır ve zaman tanımaksızın çalışan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Üzerimde emekleri olan öğretmenlerim başta olmak üzere bu kutsal vazifeyi omuzlarında taşıyan her bir öğretmenimize ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum.”

TEBRİK ETTİ
Programda konuşan Erenler Kaymakamı Salih Karabulut ise, “Öncelikle siz değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyor, Belediye Başkanımıza da bizlere bu güzel ortamı sunduğu için teşekkür ediyorum. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek, görev. Tüm eğitimci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Fevzi Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy’a plaket, ilkokul öğretmeni olan Mustafa Gökkaya’ya da çiçek taktim etti. Program yöresel dans oyunları ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi